Aanpak Stroomrugbaan nog deze maand

In de  krokusvakantie zullen er bij de beruchte busbaan in Vleuterweide extra borden en hogere stoepranden geplaatst worden. Dit zal gebeuren op de kruising van de Stroomrugbaan met de Sporesingel. In  januari dit jaar kwam daar een man om het leven door botsing met een bus en in de zomer van 2013 overleed een jonge bromfietser.

Daarnaast zullen de fietspaden duidelijker herkenbaar gemaakt worden en zal de fietsroute langs de Stroomrugbaan verlegd worden naar de Hanekampstraat. De gemeente wil ook dat de bussen daar langzamer gaan rijden en overweegt  extra waarschuwingslichten op de kruisingen. Inmiddels is het geluidssignaal van de verkeerslichten op de kruising harder gezet aangezien deze nauwelijks te horen waren. Mede door deze maatregelen moet het met name voor fietsers veiliger worden om de busbaanover te steken.

De gemeente is nog in overleg met vervoerder Qbuzz en de Bestuursregio Utrecht (BRU), die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de regio, om de busbaan en oversteekplaatsen eventueel anders in te richten.

Lees ook:
Extra waarschuwingsborden bij kruising Stroomrugbaan
Weer aanrijding met letsel op Stroomrugbaan in Vleuterweide
Weer ongeluk op Stroomrugbaan in Vleuterweide
Ernstig ongeluk op Stroomrugbaan Vleuterweide
Overige zoekresultaten

Blijft op de hoogte van alarmeringen uit de buurt en volg ons Alarmering Twitter account.

[mappress mapid=”70″]

6 gedachten over “Aanpak Stroomrugbaan nog deze maand”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].