Bezoek vuilnisman bij OBS Pantarijn in kader van het thema AFVAL

De meern, afgelopen weken stond het thema AFVAL centraal bij de kinderen van groep 1 & 2 van de basisschool Pantarijn in veldhuizen. Pantarijn werkt met de lesmethode” de 7 sprong”. Dit is een manier van werken waarin verschillende thema’s centraal staan. Hierbij staat vooral de beginnende geletterdheid volop in de belangstelling.

2014-02-16_pantarijn_afval_1_smallBij het thema afval werd er een afvalscheidingsstation gemaakt, er werd geoefend met de letters A (afval) K (kliko), er werd volop geknutseld: vuilniswagens, kliko’s, een afvalboom en er werd “gerekend” met afvalzakken. Er werden ook liedjes en versjes geleerd over afval. Een van de versjes kreeg de vuilnisman te horen bij zijn bezoek. Op donderdag 13 febr. kwam een echte vuilniswagen op de boulevard aangereden. De kleuters mochten alles van dichtbij komen bekijken en vragen stellen. Er kwamen veel “ooh’s” en “aah’s “, zo onder de indruk waren ze!

2014-02-16_pantarijn_afval_3_smallOp vrijdag is het thema afgesloten met afvalprikken in de omgeving. Pantarijn is niet voor niets supporter van Nederland Schoon. Alle kleuters kregen als dank een mooi diploma hiervoor.

Pantarijn is deelnemer aan het Litter Less project. Dit is een project vanuit Eco-Schools International, gesponsord door de Wrigley Company Foundation. Litter Less is er op gericht zwerfafval te verminderen en het gedrag van kinderen en jongeren op de lange termijn te beïnvloeden. Litter Less’ wordt uitgevoerd in 25 landen, met steun van de Wrigley Company Foundation. Zwerfafval is een centraal thema bij Pantarijn gedurende het gehele schooljaar en niet alleen de kleuters prikken zwerfafval maar elke groep prikt meerdere keren per jaar zwerfafval in de omgeving.
2014-02-16_pantarijn_afval_2_small

Met dank aan Evelyna de Beer voor de tekst en de foto’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven