Plaatsing monumentale Jeremiebrug in Maximapark

De gemeente Utrecht is voornemens de monumentale Jeremiebrug definitief te plaatsen op de locatie Alendorperweg in het Máximapark. De omgevingsvergunning voor het bouwen van de brug, kappen van twee bomen en het aanpassen van de watergang is aangevraagd en ligt ter inzage bij de gemeente. U kunt voor meer informatie over de omgevingsvergunning kijken op www.utrecht.nl/baliebwo.

Werkzaamheden
Na de vergunningsverlening, afhankelijk van mogelijke zienswijzen, wordt naar verwachting direct na de zomerperiode 2014 een start gemaakt met de bouw van de brug. Voorafgaand hieraan worden twee bomen geveld en wordt één boom voorbereid op het verplanten in het najaar. In het voorjaar worden deze drie bomen gecontroleerd op nestelende vogels, voorkomen wordt dat vogels zich hierin nestelen. Na 1 april as. wordt gestart met het omleggen van de kabels en leidingen, dit neemt twee á drie maanden in beslag. Tijdens de bouw van de landhoofden wordt op het Brinkje de definitieve verkeerssituatie voor auto’s ingesteld, het is hierna niet meer mogelijk om met de auto rond het Brinkje te rijden. De werkzaamheden sluiten af met het verwijderen van de bestaande brug. De verwachting is dat alle werkzaamheden in totaal 6 tot 8 maanden in beslag nemen. Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern via 030 286 93 70 of vleutendemeern@utrecht.nl

3 gedachten over “Plaatsing monumentale Jeremiebrug in Maximapark”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.