Stel jezelf voor! Interview met Lint-Wurmpie

Vertel ons meer over de organisatie/onderneming
Stichting GO4media is in 2006 opgericht door Debbie Peek en Dennis Voortman. Gericht op media educatie en participatie. De methode Kinder en Jongeren Persburo heeft de stichting verder ontwikkeld. Met Jantje Beton in beginsel ivm Youth in Action, waarbij we onder dit globale project de jongerenpersburo’s in Nederland hebben gecoördineerd. Samen met onderwijsadviesbureau Eduniek zijn in Utrecht zo’n 25 Kinderpersburo’s opgezet. daarna hebben we Lint-Wurmpie voor Leidsche Rijn ontwikkeld, ook een participatiemethode inclusief ambassadeurs, maar dan gericht om laagdrempeliger te bewegen. www.lint-wurmpie.nl
Op het moment staat Gezichten van Vrijheid bijna op ‘lanceren’. Een landelijk digitaal vrijheidsmonument waarin jongeren ouderen interviewen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. www.gezichtenvanvrijheid.nl

Wat is in jullie ogen ondernemerschap?
Ondernemerschap is een stip aan de horizon zetten en daar voor gaan, heilig in geloven dat het lukt. Daarbij is de weg ernaartoe net zo belangrijk. Dus die stip aan de horizon gaat niet ’ten koste van’, maar ‘samen met’ en postitiviteit opzoeken!

2014-02-19_lint-wurmpie_interviewWat zijn jullie belangrijkste drijfveren?
Je kunt alleen ergens voor gaan als je vindt dat er iets aangepakt moet worden. Daarbij is de kern van het verhaal vaak heel simpel. Bijvoorbeeld dat je vindt dat er iets aan overgewicht of wachtlijsten gedaan moet worden. Vervolgens is het zaak om niet van het pad af te wijken. Bij de Lint-Wurmpie Run werken we meer dan ooit samen met allerlei partijen die hetzelfde willen. De Run is een groot feest waar presteren niet de boventoon voert, maar “bewegen en Beleven echt belangrijk is! Alles komt samen na een Lint-Wurmpie Jaar, terwijl alle deelnemers een goed beeld krijgen van wat er op sportief gebied gebeurt in Leidsche Rijn.

Wat is jullie ambitie voor 2014?
voor 2014 is onze ambitie om de samenwerkingsverbanden te verstevigen en onze projecten met hen uit te voeren. Een aanvraag bij de Sportimpuls bijvoorbeeld, kunnen we nooit alleen doen!

Wat is het leukste of gekste dat jullie ooit meegemaakt hebben binnen de organisatie/onderneming?
Onze eerste ambassadeur Rian Mulder was 12 jaar toen wij het project Lint-Wurmpie lanceerden. Nu geeft zij training bij atletiekvereniging Hellas en begeleidt ook de seizoensloopjes tyer voorbereiding op de Run op Tweede Paasdag. Met Hellas spannen we ons nu in om een extra baanopening op het Amaliapark voor 60 nieuwe kinderen te bewerkstelligen. Dat is zo’n stip op de horizon die we met draagkracht en gezamenlijke inspanning gewoon naar ons toe halen!

Wat is tot nu toe jullie grootste succes?
Het grootste succes ligt in kleine dingen. Een moeder die tijdens een beweegdag in sportcentrum ~Oudenrijn naar Dietheek/Danielle toekomt en informatie vraagt om haar kind met overgewicht te helpen. Of de Lint-Wurmpie ambassadeurs die met een ongelofelijke glimlach een bloemetje mochten overhandigen aan koningin Maxima bij de opening van het Maximapark

Waar verwachten jullie in de toekomst te staan?
Wij hopen deze succesjes van genot te kunnen blijven boeken. Oke, daar zijn aantallen voor nodig, met name om je voortbestaan/sponsoring te garanderen. Dit jaar verwachten wij op tweede Paasdag 1500 deelnemers, incl ouders/coaches aan de Lint-Wurmpie Run. Maar het echte succes is dat trotse kind dat samen met mama of papa over de finish komt. Wij staan daar elk jaar weer om te huilen, zo mooi is dat.

Waarom moeten we allemaal een kijkje nemen?
Kom naar de Lint-Wurmpie Run, doe mee met je kind of kleinkind, en beleef het met ons mee!

Foto: Wim van IJzendoorn

10 gedachten over “Stel jezelf voor! Interview met Lint-Wurmpie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven