Nieuw kerkgebouw in Maximapark

Twee kerkgenootschappen hebben gezamenlijk één concept-bouwplan opgesteld voor een kavel in het Máximapark. De plek die men in gedachten heeft is te vinden als je vanuit Parkzichtlaan komt is het de eerste kavel aan de Alendorperweg. Op dit moment is het nog in gebruikt als weide.

De twee kerkgenootschappen zijn de gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Leidsche Rijn (GKV) en Rijnwaarde. GKV maakt nu gebruik van een oude kerk aan de Alendorperweg. Dit gebouw, dat vanwege monumentale status niet uitgebreid kan worden, biedt te weinig ruimte voor de activiteiten van het kerkgenootschap.


Advertentie:

RijnWaarde heeft geen eigen ruimte en maakt nu gebruik van een ruimte in een basisschool. De commissie Welstand en Monumenten heeft positief gereageerd op het concept-bouwplan.

hindoetempel en Islamitisch Centrum
Verder komen in de Hoge Woerd een hindoetempel en een Islamitisch Centrum. De gemeente speelt hiermee in op behoeftes van inwoners in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

Stedenbouwkundig plan en bouwplan ter visie
Het Stedenbouwkundig Plan geeft aan waar de kerk kan komen te staan en hoe de kavel kan worden ingericht. Het plan past binnen het bestemmingsplan Máximapark. Het voorgenomen bouwplan van het kerkgebouw en het Stedenbouwkundig Plan worden samen ter visie gelegd. Belanghebbenden hebben vier weken de gelegenheid om zienswijzen in te dienen. Bij de start van de ter visie ligging wordt een informatieavond georganiseerd. Na verwerking van zienswijzen volgt de aanvraag omgevingvergunning. Het streven van de twee kerkgenootschappen is om dit najaar te starten met de bouw.

2 reacties op “Nieuw kerkgebouw in Maximapark”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.