Schoolzwemmen weer van start gegaan voor leerlingen Pantarijn

Voor groep 3 en 4 is het schoolzwemmen weer gestart. Ze gaan elke donderdag 2 uur zwemmen. Pantarijn is 1 van de twee scholen in Leidsche Rijn waarbij schoolzwemmen nog wordt gegeven.

Het team van Pantarijn vindt het belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen mede omdat Nederland een waterrijk land is. Rondom de school en in de rest van de veldhuizen zijn er veel slootjes en natuurlijk de Leidsche Rijn zelf. Schoolzwemmen OBS PantarijnDoor zwemlessen op school aan te bieden zijn alle kinderen in staat om hun zwemdiploma’s op zak te krijgen. Voor degene die al hun diploma hebben geldt dat ze zwemervaring op doen.

Volgens de zwemdocenten is het juist voor die kinderen die al een diploma hebben het o zo belangrijk om regelmatig te zwemmen. Ze zien vaak dat kinderen na het behalen van hun diploma eigenlijk niet meer zwemmen. En het is net als autorijden je leert het pas echt in de praktijk!

2014-03-07_schoolzwemmen_pantarijn_2Het schoolzwemmen wordt jaarlijks gesubsidieerd. Zowel het zwemteam als de school hoopt dat men het belang van schoolzwemmen blijft inzien. Want zonder deze subsidie zal schoolzwemmen niet doorgaan.

En op de vraag wat de leerlingen van schoolzwemmen vinden is de reactie; ”LEUK, HET LEUKSTE VAK!

Tekst en foto’s: Evelyna de Beer

2 gedachten over “Schoolzwemmen weer van start gegaan voor leerlingen Pantarijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven