Blog: Beestjespret!

De eerste wolken van bloesems zijn te zien, de geuren van de lente en het eerste groen loopt al uit. De enorme zonneschijn lokt de dieren naar buiten. Wie goed kijkt ziet de lieveheersbeestjes kruipen, de bijen vliegen en zelfs de eerste vinders zijn gespot!

Dit is de beste tijd om met je kinderen op pad te gaan op zoek naar (water)beestjes.  Heb je Buxus in de tuin, dan vind je daar ongetwijfeld kleine slakjes tussen. Of heb je een Ligusterhaag? Dan krioelt het vast van de lieveheersbeestjes. Of kijk eens onder de bladeren die in je tuin liggen, ook daar vind je veel kriebelbeestjes zoals pissebedden. Leg bijvoorbeeld ook eens een witte doek onderaan een struik en schud voorzichtig aan de struik. Als het goed is vallen er dan allerlei diertjes op. Zijn je kinderen het beestjes zoeken zat? Dan heb ik nog een leuke tip. Een slakkenrace! Leg een vuilniszak op tafel en besprenkel deze met wat water. Leg de slakken voorzichtig op het plastic (niet in de zon!) en kijk wie het eerste aan de overkant is! Oh ja, neem hiervoor de tijd:)

Sandra Hofhuis

2 gedachten over “Blog: Beestjespret!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].