Toegang busbaan Parkwijk aangepast

De afgelopen dagen heeft de gemeente de bocht vanaf de rotonde Parkwijk richting de Melissekade aangepast. Er zijn extra verkeersborden en markeringen op de weg geplaatst, zodat voor automobilisten duidelijker is waar ze mogen rijden en waar niet.

Het aanpassen van de bocht is het sluitstuk van de aanpassingen rond de rotonde. Eind vorig jaar is de rotonde zelf aangepast en de weg naar Parkwijk deels verlegd. Met de laatste aanpassingen wordt de route voor auto’s duidelijker, zodat vergissen bij het oprijden van de busbaan nauwelijks meer mogelijk is. De busbaan door Parkwijk krijgt een afwijkende kleur, zodat duidelijk is waar deze begint. Ook komen hier voor de duidelijkheid extra verkeersborden. Daarnaast is de gemeente nog in overleg met de politie en het OM over de handhaving en mogelijkheden van camerabewaking van de busbaan.

[mappress mapid=”86″]

2 gedachten over “Toegang busbaan Parkwijk aangepast”

  1. automobilist

    Vraag me af welke idioot dit verzonnen heeft, woon zelf in de vlinderwijk en moet dus in nog geen 50 meter 2x over hetzelfde fietspad. Leuk smorgens met al die fietsers die voor geen meter uitkijken. Het is hier gewoon wachten op het eerste fatale ongeluk.

    1. Ik weet precies welk stuk je bedoeld. Ze hadden de busbaan iets verder op bij de school in moeten laten gaan (net na de brug) zodat je geen enkele keer met de auto het fietspad over hoeft te steken. Dit is stukken sneller voor de automobilisten en veiliger voor de fietsers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven