Ren mee op het Fun Run evenement voor een goed doel

19 maart 2014 07:00  Redactie  6 reacties

De lente is begonnen, dus tijd om de sportschoenen uit de kast te halen om weer fit te worden of te blijven! Het wordt hoog tijd om te trainen want 2e paasdag is het al zover want dan begint de eerste ‘Hardest Fun Run’, een nieuw fun run evenement. De eerste editie vindt plaats op 21 april 2014, in Leidsche Rijn, tegen het mooie decor van het Maximapark.

Op het Lint en bij de Haarrijnseplas zal een uitdagend fun run parcours van 6 of 12 kilometer voor je uitgezet worden. Met verrassingen die steeds weer wat nieuws van je uithoudingsvermogen vragen! Zo loop je onder andere over verhard en onverhard terrein, tijger je op het mulle zandstrand en ploeter je door het water van de Haarrijnseplas.

2014-03-18_global_clowning_flyerFit worden of blijven is niet het enige mooie aan deze run, want je steunt bij je inschrijving automatisch een heel goed doel namelijk stichting Global Clowning: clowning voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Hoe mooi is het wanneer clowns de lach en lichtheid kunnen brengen aan kinderen die het het hardst nodig hebben? Clowning in landen waar bijna geen clowns zijn, in sloppenwijken, ziekenhuizen, weeshuizen, instituten voor kinderen met een geestelijke en of lichamelijke beperking of op scholen. Om op die gezichtjes een lach en wat lichtheid te kunnen toveren zodat zij hun problemen, armoede, pijn of verdriet voor even kunnen vergeten en lekker kunnen lachen. De clowns van Global Clowning doen dat. En dat niet alleen. Om voor een blijvende glimlach te zorgen wordt aan de begeleiders van de kinderen een clownstraining gegeven, zodat zij de basisprincipes in de praktijk kunnen brengen en ook zelf de kinderen kunnen laten lachen en ontspannen. Daarnaast verzorgt Global Clowning een driejarige creativiteitstraining voor de kinderen, waarin twee weken per jaar clowning, theater, zang, dans, tekenen en schilderen het middelpunt vormen.

Alle clowns en medewerkers van Global Clowning werken op vrijwillige en onbezoldigde basis: alle giften/ sponsorgelden gaan 100% naar Global Clowning.

De stichting Global Clowning is een ANBI-stichting (Algemeen Nut Beogende Instelling). Door toekenning van die ANBI-status zijn giften aan de stichting aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Daarnaast hoeft Global Clowning geen schenk- en erfbelasting te betalen over het geld dat wordt nagelaten. Uw geld komt dus voor 100% bij Global Clowning terecht!

Global Clowning: de lach die komt om nooit meer weg te gaan! Kijk voor meer informatie op www.globalclowning.com of steun het project voor Ghana op: www.justgiving.nl/nl/ik-sport-voor-global-clowning

Schrijf je nu in op www.extreme-running.nl

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

6 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website