Blog: Online kennis en gereedschappen delen met buurtgenoten

19 april 2014 12:40  Lisanne Lentink  4 reacties

Je kunt niet alles weten, kunnen of hebben. Waarschijnlijk heb je wel iets wat niet iedereen heeft, zoals een degelijke snoeischaar of een talenknobbel. En waarom zou je dat niet delen met anderen? Als je er dan ook nog iets nuttigs voor terug krijgt is het helemaal mooi.

De laatste tijd zijn er een aantal apps en sites ontwikkeld die goed op deze deel-trend inspelen, waarvan ik twee Nederlandse initiatieven onder de aandacht wil brengen: Konnektid en Peerby. Hopelijk worden jullie er net zo enthousiast van als ik en hebben we binnenkort een goed deel-netwerk in Leidsche Rijn!

Via Konnektid kun je kennis en vaardigheden uitwisselen. Ik zou mijn Engelse spraakvaardigheid bijvoorbeeld wel willen verbeteren of ├╝berhaupt mezelf beter leren presenteren. Online vind ik dat dan weer geen probleem, dus ik kan iemand wel wat leren over sociale media of op weg helpen met fotograferen of schilderen. Vul je vaardigheden en locatie in op Konnektid en je bent klaar om buurtgenoten te vinden die jou iets kunnen leren en jij hen natuurlijk.

Peerby richt zich op het uitlenen van spullen, denk aan boormachines, barbecues, koffers en statafels. Want waarom heeft iedereen in de straat een elektrische heggenschaar nodig, als iedereen toch dezelfde Vinex-heg heeft die af en toe een snoeibeurt nodig heeft? Ik vroeg een tijdje geleden om een haspel – om de betreffende heggenschaar te kunnen gebruiken – en binnen een uur had ik al tien reactie van mensen binnen een straal van twee kilometer, zelfs een paar binnen 500 meter.

Delen jullie mee?

Lisanne Lentink

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

4 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website