Vlinderhof feestelijk open

Op zaterdag 24 mei wordt om 14 uur de Vlinderhof feestelijk geopend in het Máximapark. Kees Geldof, de kakelverse wethouder voor zowel Openbare ruimte en groen als Vleuten-De Meern, verricht de openingshandeling. Uiteraard zijn ook ontwerper Piet Oudolf en parkarchitect Adriaan Geuze aanwezig.

Om 14 uur zal de openingshandeling door wethouder Geldof plaatsvinden. Dit is meteen het startsein voor het feest dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Iedere belangstellende mag de tuin komen bewonderen. Voorafgaand aan dit publieke feest is een besloten programma voor een beperkt aantal genodigden.

Vlinderhof
Festiviteiten
De opening van de Vlinderhof is een feest voor iedereen. De vrijwilligers leiden u rond door de tuin of schenken u wat lekkers in. Er is een expositie “The making of” over het ontstaan van de Vlinderhof. Ook is er een voorproefje van ons educatieve programma voor basisscholen. Over de (klein)kinderen gesproken: ook voor hen is er een uitgebreid programma. Vlindercupcakes, vlindervlechten, vlinderschmink, een knutseltafel een vlinder- en bijenschool. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door getalenteerde muzikanten uit Vleuten en De Meern.

Oase
De Vlinderhof is een siertuin naar ontwerp van de internationaal vermaarde tuinarchitect Piet Oudolf. Het vormt een oase van rust in het Máximapark. In de Vlinderhof kunnen bezoekers het hele jaar door genieten van de bijzondere plantencombinaties die Oudolf heeft bedacht.

Vlinders, bijen en konijnen
Een grote groep vrijwilligers heeft in maart van dit jaar zo’n 15.000 plantjes gepoot. Die zijn nog lang niet allemaal groot. Toch bloeien er al verschillende waardoor de eerste vlinders al zijn gespot! Wanneer binnenkort onze imker ook bijenkasten in de Vlinderhof plaatst hebben we nog meer vliegend volk. Helaas komen ook wel eens ongenode gasten langs: de parkkonijnen zijn dol op de jonge scheuten van de vele grassen in de Vlinderhof.

Help een handje, doneer een plantje
Deze tuin wordt beheerd door vrijwilligers. Heb je zin om met een club gezellige mensen de tuin te onderhouden of je op een andere wijze in te zetten, meld je dan aan als vrijwilliger. We hebben genoeg te doen. Ook is het nog steeds mogelijk om dit bijzondere initiatief financieel te steunen. Onder het motto ‘Help een handje, doneer een plantje’ kan iedereen voor slechts 3 euro per plant een stukje Vlinderhof sponsoren. Kijk op www.vlinderhof.com. Maar eerst feest!

14 gedachten over “Vlinderhof feestelijk open”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.