Neem een kijkje achter de deuren bij de melkboeren

Op 30 mei en 9 juni 2014 openen melkveehouders de staldeuren voor het publiek tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Tijdens deze dagen laten melkveehouders zien wat goede zorg voor kun koeien inhoudt en waarom dit zo belangrijk is en kan je een kijkje nemen achter de schermen. De deelnemende melkveehouders openen hun deuren tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Openboerderijdagen_ Fam. van SoestOok hier bij ons in de buurt organiseren een aantal boeren familie’s leuke activiteiten.
Bijvoorbeeld bij Familie Oostveen in Haarzuilens op de Thematerkade 2 of Familie van Soest-Kool in Harmelen (Gerverscop 22) maar ook in Westbroek bij familieB laauwendraad op de Kooijdijk 9

Familie Oostveen schrijft: Wij zijn Hans & Marja Oostveen en hebben 3 dochters; Annemiek, Linda, Marinka. Wij hebben 65 koeien en 45 stuks jongvee op onze boerderij. Naast koeien hebben wij ook nog kippen en een kat. Hans is als oudste zoon geboren en getogen op een boerderij in Kockengen. Na de landbouwschool ging hij eerst als bedrijfsverzorger werken bij melkveehouders in de regio. Op zijn drieëntwintigste kwam deze boerderij in Haarzuilens beschikbaar en is hij zijn eigen boerderij gestart. Zijn jongere broer is op de ouderlijke boerderij boer geworden. Wij vinden het weideseizoen altijd erg mooi. “Het weideseizoen begint bij ons vroeg in het voorjaar. Als het even kan, blijven de koeien dag en nacht in het weiland. Jaarlijks ontvangen wij duizend schoolkinderen. Het zien van de koeien en het aanraken van kalfjes is zo waardevol. Laatst kwam er een meisje naar me toe. Ze zei: ‘Boer Hans, dit is de mooiste dag uit mijn leven.’ Daar doe ik het voor.”

Voor meer informatie bezoek de Campina website.

5 gedachten over “Neem een kijkje achter de deuren bij de melkboeren”

  1. Leuk om te weten! Vooral vind ik een verhaal van familie Oostveen interessant – 65 koeien, kippen en kat — ze zijn echte dierenliefhebbers! Mijn broer is net met een melkveehouderij begonnen en ik hoop dat hij ook het proces leuk zal vinden. Nu heeft hij tijd om voor alle momenten zelf te zorgen, maar als zijn “bedrijf” groeit, zal hij nog specialisten moeten inschakelen. Hopelijk zal ik over een tijdje van onze eigen melk genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven