Wat is toch dat gebouw in het Maximapark met 19 erop?

2 juni 2014 15:00  Redactie  5 reacties

De Nomads in Residence is een bijzonder zwart bouwwerk gelegen aan de Europaweg, bij de ingang van het Máximapark. De zogenaamde ‘parasite’ is een ontwerp van Bik Van der Pol i.s.m. architecten Rien Korteknie en Mechthild Stuhlmacher en is in 2003 geplaatst door Beyond voor het evenement Parasite Paradise. De Nomads heeft een functie als woon-/werkatelier en wordt beheerd door Cultuur19.

Het kunstenaarsduo Bik/Van der Pol liet zich inspireren door de meest rudimentaire vorm van een ruimte: de container met afmetingen van 18 x 4 x 3,2 meter. De Nomads kan vervoerd worden via de openbare weg en over het water gemakkelijk versleept kan worden. Enkele wanden kunnen naar beneden worden geklapt, om dienst te kunnen doen als veranda, podium of expositieruimte.

Cultuur19 stelt de Nomads open voor professionele kunstenaars, van alle disciplines, die met hun werk een brug willen slaan naar de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De Nomads biedt ruimte aan kunstenaars om te verblijven en werken. Tijdens hun verblijf moeten ze bloggen over hun proces en ervaringen. Dit gebeurd op de website nomadsinresidence.nl. ’s Zomers kunnen de wanden van het gebouw openklappen voor meer licht en de frisse zomerlucht. Binnen- en buitenruimte lopen dan in elkaar over en er ontstaat zelfs een klein buitenpodium.

De Nomads is prachtig gelegen aan de rand van het Máximapark, het jongste en grootste stadspark van Utrecht. Het park biedt allerlei wandel-en sportmogelijkheden en is met recht de trots van de wijk. Zeven grote beelden sieren het Máximapark. Ze zijn het hele jaar te bezoeken en wandelroutes zijn op te vragen bij Cultuur19. Er is een kinderroute door het park met puzzels om de beelden spelenderwijs te verkennen en er is een GPS-tocht met ‘verborgen schat’.

Meer info en foto’s is te zien op de website van de Nomads.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

5 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website