Justitie eist boete en werkstraf voor hennepkwekers

Twee verdachten uit Nieuwegein en Tienhoven die een kwekerij hebben gehad in Vianen en hoogst waarschijnlijk ook in een loods aan de Strijkviertel in De Meern, zullen over twee weken de uitspraak van de rechtbank te horen krijgen. Het Openbaar Ministerie eist honderdduizenden euro’s en werkstraf voor twee grote wietplantages. De zaak diende vrijdag voor de rechtbank in Utrecht.

De hennepplantage zou verborgen hebben gezeten in een hal aan de Industrieweg en was alleen toegankelijk door een kast opzij te schuiven.

Beide plantages werden twee jaar geleden aangetroffen en bestonden uit zo’n 1000 planten. De mannen ontkennen, hoewel zij de ruimtes huurden en hun DNA in de kwekerijen is gevonden. Het openbaar Ministerie heeft het vermoeden dat het tweetal grof geld verdiend heeft met de wiethandel. In totaal vordert Justitie meer dan 400.000 euro.

Het OM eist tegen de man uit Tienhoven 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De man uit Nieuwegein zou 140 uur moeten werken met twee maanden cel voorwaardelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.