Column: Beeld

In een overvolle bus zaten we, als Hollandse Nieuwe in een ton. Op de snelweg. Hoewel, snel gingen we allerminst; we stonden stil. Een rijbaan was afgesloten voor werkzaamheden, daardoor ontstond een flinke file. Hoe dat komt weet ik niet, maar als ik in een ruimte ben met veel mensen, komt het gesprek altijd uit op de spoorwegen. “Weet je wat NS betekent? Niet Sporen! Whahaha!” Ook nu, in de bus, gaat het over treinen. Dus ook over vertragingen. “Wat een stel ambtenaren zijn dat, zeg!” Nu weet ik niet beter, of ambtenaren zijn in dienst van de overheid. En die zullen wel eens slecht werk afleveren, zoals iedereen. Maar als het woord ‘ambtenaar’ synoniem wordt aan ‘luiheid’ en ‘stroperigheid’ gaat er iets niet goed in de beeldvorming.

De bus ging verder. De mannen achter mij ook. “Tjonge jonge, sluiten ze de rijbaan af en niemand is aan het werk. ’t Zijn echt ambtenaren.” Sommige grappen zijn goed, andere minder. Deze viel in de laatste categorie. “Zeker lunchen” zei de andere man. Deze grap viel buiten de twee categorieën, dit was geen grap, meer een smakeloze en onzinnige constatering. De mannen hadden blijkbaar een vertekend beeld van een ambtenaar. Ik van die twee mannen.

Bas Dekkers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven