Even voorstellen: Anja van Ree van 2Divorce

Vertel ons over je bedrijf
Mijn naam is Anja van Ree en ik ben scheidingsbemiddelaar bij 2Divorce voor de regio Utrecht en Leidsche Rijn. 2Divorce is een landelijke organisatie van 25 professionele scheidingsbemiddelaars met ieder een eigen regio en -achtergrond. Er zijn bemiddelaars bij 2Divorce met o.a. ervaring in de jeugdzorg, management, advocatuur, conflictbeheersing en zelf kom ik uit de financiële dienstverlening. Wij versterken elkaar met onze ervaring en hebben één gezamenlijk doel: Geen vechtscheidingen meer!

Wat is in jouw ogen goed ondernemerschap?
Een goede ondernemer heeft een visie, is creatief, geeft niet op, signaleert kansen en is deskundig op zijn vakgebied. Hij kijkt invoelend naar zijn klanten en ziet daar mogelijkheden (en niet de onmogelijkheden). Een echte ondernemer werkt altijd; alles wat je hoort of ziet kan ineens in je hoofd gaan borrelen als een idee of oplossing voor je klant.

Wat zijn jouw belangrijkste drijfveren?
Kinderen zijn te vaak de dupe van de scheiding. ‘Wat is het beste voor hen?’ is een vraag die ik vaak stel aan mijn cliënten en aan mezelf. Door het goed bemiddelen van ouders, verloopt een scheiding soepeler. Er worden werkbare afspraken gemaakt, een betere start voor het leven erna. Dat is trouwens niet alleen goed voor de kinderen maar ook voor jezelf. Mijn doel is zo veel mogelijk mensen te laten weten dat het ook anders kan. Naast elkaar en niet tegenover elkaar.

Wat is tot nu toe jouw grootste succes?
Ieder stel dat door mijn bemiddeling in goed overleg samen tot werkbare afspraken komt, ervaar ik als een succes. Als je gaat scheiden heb je behoefte aan rust en zekerheid. Vooraf zien mensen óp tegen de scheiding. Het lijkt één grote berg met veel geregel en beslissingen die ze niet kunnen overzien. Tijdens de bemiddeling komen alle onderwerpen aan bod: de kinderen, het huis, vermogen en pensioen. Goed scheiden kan je eigenlijk alleen als je samen een eerlijke scheiding voorneemt. Dat doe je op basis van respect voor elkaar, voor de kinderen en voor wat is geweest. Als 2Divorce-bemiddelaar help ik daarbij.

Waar verwacht je in de toekomst te staan?
Scheiden komt steeds vaker voor, maar permanente ‘breuken’ zijn maatschappelijk niet meer van deze tijd. Het breken met schoonouders of gezamenlijke vrienden zal in de toekomst steeds minder vaak voorkomen. Daar draagt onze bemiddeling ontegenzeggelijk aan bij! Verder voorzie ik een aantal wetswijzigingen, waardoor onze bemiddeling een steeds grotere rol gaat spelen. Denk aan de veranderende regels omtrent de partneralimentatie. Een (duur!) conflict als een vechtscheiding, kan je dan maar beter voorkomen. Tegelijkertijd komt er een roep om professionalisering van bemiddelaars. Ik verwacht dat er binnenkort een keurmerk zal komen waaraan scheidingsbemiddelaars moeten voldoen. Dat lijkt mij prima; bij 2Divorce zijn we daarop voorbereid.

Waarom moeten we allemaal een kijkje nemen op jullie website?
Scheiden wordt vaak geassocieerd met donker en somber. De website van 2Divorce is licht en geeft scheidende stellen hoop: je kan scheiden in goed overleg, je staat er niet alleen voor en er is een leven daarna. Scheidende mensen vinden er ruimschoots informatie over onze werkwijze. Je kan er bovendien heel eenvoudig een persoonlijk kennismakingsgesprek aanvragen.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt hebben binnen je onderneming?
Mensen vragen vaak of het geen verdrietig werk is wat ik doe. Natuurlijk, sommige gesprekken zijn zwaar. Er is confrontatie en vaak ook diepe emotie. Maar mensen zijn vaak zelf heel sterk en veerkrachtig. Door het benoemen van emotie en weerstand, zie je dat de angel eruit gaat. Op zo’n moment kunnen we verder praten. Vaak worden gesprekken daarna veel vrijer, lichter. En komt het zomaar voor dat er flink gelachen wordt. Dan zijn het écht leuke gesprekken. Ik kan de meeste gesprekken met een positief gevoel afronden.

Anja van Ree

Bekijk hier mijn blog pagina voor meer artikelen.

2Divorce logoScheiden met begrip Wie gaat scheiden, heeft behoefte aan rust, zekerheid en aan goed onderling overleg. Maak daarom kennis met Anja van Ree van 2Divorce. Want goed scheiden kan echt! Neem contact op voor een gratis eerste kennismakingsgesprek door het formulier in te vullen, per telefoon 06-24576241 of e-mail [email protected]. Download hier de flyer.

Wil jij ook zakelijk bloggen?
Regio Leidsche Rijn biedt ondernemers de mogelijkheid te schrijven over hun producten en/of diensten. Heb je ook interesse om dit op deze manier onder de aandacht te brengen? Neem dan zeker contact met ons of bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

1 gedachte over “Even voorstellen: Anja van Ree van 2Divorce”

  1. Pingback: Nieuwe blogger: Anja van Ree van 2Divorce | Regio Leidsche Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].