Dans en theater op locatie in het Máximapark

In 2009 plaatste het meerjarig kunstprogramma Beyond Utrecht als afscheidscadeau zeven beelden in het Máximapark. Ieder jaar zet Cultuur19 ze met Zingende Beelden op een bijzondere en theatrale manier in de schijnwerpers. Op zondag 13 juli gebeurt dit om 11.30, 13.30 en 15.30 uur met een magische dansvoorstelling door heel het park.

Het startpunt is bij de voet van het Observatorium. Vanaf daar trekt het publiek onder begeleiding van dansers en spelers van beeld naar beeld.

“Zingende Beelden is een magische expeditie in een onbekende wereld van dans en theater, die het park op een ceremoniële manier tot leven laat komen. Twee bijzondere figuren maken je deelgenoot van hun reis, die voert langs diverse theatrale gebeurtenissen in het park.”

20140618-222443-80683231.jpgChoreografie en artistiek leiding is in handen van danseres Meta Rooding (1988). Rooding studeerde in 2009 af aan de Fontys dansacademie in de richting modern/theaterdans. Na haar afstuderen als moden danser werkte ze als freelancer bij verschillende projecten, onder meer bij choreograaf Aline Barbou en het Levendtheater. Voor het ontwikkelen van de voorstelling verbleef Rooding enige tijd in Nomads in Residence, het woon-/werkatelier van Cultuur19. De voorstelling is een samenspel van professionele dansers, acteurs en amateurdansers.

Lustrum
Zingende Beelden vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het lustrum wordt gevierd met een reeks huiskamertheatervoorstellingen Mijn Leidsche Rijn (tot en met 5 juli), gemaakt door theatergezelschap ArtOloco. Kijk voor de speeldata, -locaties en kaartverkoop op www.cultuur19.nl.

Máximapark
Het Máximapark is het grootste stadspark van Utrecht. Met het 10 kilometer lange fiets-/wandelpad Het Lint, Parkrestaurant Anafora, De Bosspeeltuin én de beelden van (inter)nationaal vermaarde kunstenaars, heeft het Máximapark een aantrekkingskracht tot ver buiten Leidsche Rijn.

De wandelroute start bij het Observatorium, starten de wandelroutes bij het Observatorium bij de Bosspeeltuin (Uilenboslaan 1, 3451 GB Vleuten). De route duurt 1 uur en 30 minuten en gaat ongeacht het weer altijd door. Er is geen kassa. Na afloop bepaalt iedere bezoeker zelf zijn entreeprijs. Meer informatie over de beelden, routebeschrijving naar het park en beeldmateriaal van eerdere edities is te vinden op www.zingendebeelden.nl.

5 reacties op “Dans en theater op locatie in het Máximapark”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.