Denk mee over het wijkgroenplan op 1 juli in De Meern

Op dinsdag 1 juli vanaf 20.00 uur organiseert het Natuur- en Milieuplatform een thema-avond in het Verenigingsgebouw, Zandweg 148, De Meern (inloop met koffie vanaf 19.30 uur).

Leidsche Rijn en Vleuten De Meern kennen prachtige natuur. Er zit zelfs een bunzing in het Maximapark. Er is een watersysteem met schoon slootwater, waardoor libellen het prima doen. Op andere plekken is de natuur echter zwaar teleurstellend. In het Amaliapark is geen mus of mees te bekennen. Een ecologisch adviesbureau zou verbaasd staan dat hier wel patrijzen zitten maar spreeuwen soms ontbreken.
De gemeente is nu bezig met een Wijkgroenplan voor de wijk Leidsche Rijn; later volgt dat voor Vleuten – De Meern. De bewoners van de beide wijken wordt gevraagd om hun wensen op groen gebied kenbaar te maken en ideeën aan te dragen. Het Natuur- en Milieuplatform Leidsche Rijn zou graag zien dat de uitvoering van de Wijkgroenplannen leidt tot meer natuurlijk leven in beide wijken. Dat kan alleen als de bewoners uit de wijken met voorstellen komen die dat mogelijk maken.

Om te helpen bij het maken van natuurvriendelijke projecten voor het Wijkgroenplan organiseert het Natuur- en Milieuplatform Leidsche Rijn de thema-avond “Wijkgroenplannen en Natuur”.
Als bewoner kunt u uw projectwens meenemen zodat we die kunnen bespreken en we eventueel tips kunnen geven voor het nog natuurvriendelijker maken van uw voorstel. Ook kunt u op deze avond medestanders zoeken voor uw projectvoorstel.

Heeft u al een plan, dan kunt u dat ook al van te voren aan ons mailen, zodat we er al naar kunnen kijken voor de thema-avond.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dr. Tabe Tietema van Milieucentrum Utrecht per telefoon 06-51656938 of e-mail NMPLR@mcu.nl.

3 gedachten over “Denk mee over het wijkgroenplan op 1 juli in De Meern”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.