Blog: Een dijk van een radiostem

Ruud, bewoner van een woongroep van Reinaerde op de Korianderstraat komt over als een echte radioman. Hij heeft een interessante stem die goed naar voren komt op band. Om zijn kunsten te testen ging hij David interviewen. Voor de eerste vraag riep hij nog de hulp in van Evelien die naast hem zat. De ontmoeting is inmiddels alweer van twee weken geleden.

Evelien: David, wat ga jij doen met het Wereldkampioenschap voetbal?

David: Nou ik ga proberen zoveel mogelijk wedstrijden te bekijken. Ik ben namelijk een groot voetbal liefhebber. Ik ga natuurlijk het Nederlands Elftal bekijken en ook wel het Belgische, Argentijnse en Braziliaanse elftal. Dat zijn wel de wedstrijden die ik wil zien.

Ruud: Nou ik niet, alleen Nederland.

David: Dus je bent niet zo een groot fan van voetbal, maar zoals wel meer mensen wil je wel graag het Nederlands Elftal zien.

Evelien: En ga je dan ook helemaal in het Oranje?

David: Ga ik helemaal verkleed, nou ik weet het niet (heeft Nederlands Elftal shirt aan).

Ruud: Nou ik denk van wel

Evelien: Ja, maar zet je ook een pruik op. Ga je ook zover?

Ik heb mijn Nederlands Elftal shirt van het WK 2010, maar je zult mij niet met een oranje broek, trui en met verf in mijn gezicht zien rondlopen. Ik zal hooguit een biertje drinken dat speciaal voor het wk in een oranje uitvoering wordt verkocht.

Evelien: Waarom wil je eigenlijk journalist worden?

David: Nou ik wou niet altijd journalist worden, maar ik wil wel graag de waarheid boven water krijgen. En ik wil graag dat mensen op een eerlijke en respectabele manier worden benaderd. Dat er meer begrip komt voor elkaar en daar wil ik voor zorgen door mensen te informeren.

Ruud: Wat wou je dan eerst worden?

David: Ik wou televisiemaker gaan worden bij de VPRO. Ken je Jiskefet, zo een dergelijk programma dat was wel mijn grote droom.

Ruud: Nou doe je wel wat anders?

David: Ja voorlopig wel, maar ik ben ook wel een serieus persoon. Het werken aan inclusie, en wat ik dus doe is mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking een stem geven, is dankbaar werk. Het is belangrijk dat het gedaan wordt en als ik enig bekendheid vergaar kan ik altijd nog via de mediawegen bij de televisie terecht komen.

Ruud: Dat is heel leuk natuurlijk, maar nu maken jullie dus een krant?

David: We zijn nu inderdaad bezig met een speciale krant voor deze omgeving. De omgeving van Leidsche Rijn en dat is natuurlijk een leuke manier om je journalistieke carrière mee te beginnen. Het is wel een speciaal project vind ik.

Ruud: Heb je ook nog andere dingen waar je mee kan beginnen?

David: Ik heb een eigen website die heet polikritiek.nl. Daar wil ik artikelen op zetten waar kritiek wordt geleverd op de zorg. En dus ook positieve kritiek. Want veel mensen denken altijd dat kritiek negatief is, maar dat is niet de juiste betekenis van het woord. Het betekend gewoon beoordeling.

Ruud: Heb je ook nog hobby’s?

David: Nou ik sport graag. Ik zit op voetbal, doe aan krachttraining en zwem zo af en toe.

Ruud: Dan heb ik nog wel één vraag. Rij jij auto?

David: Ik heb al vrij lang mijn rijbewijs. Al bijna acht jaar. We zijn vandaag ook met de auto gekomen. De auto is trouwens wel van mijn vader, ook al heeft hij zelf dan geen rijbewijs.

Ruud: Dus als je de auto wilt hebben, dan moet je dat steeds aan hem vragen?

David: Eigenlijk wel ja. Maar ik woon zelf ook middenin Amsterdam dus een auto voor de deur hebben is ook niet zo heel praktisch. Als ik de auto nodig heb dan bel ik mijn vader of het goed is. Als ik hier naar toe ga en het is handiger om een auto bij de hand te hebben dan doe ik dat. Of als ik met mijn vriendin naar een hotel wil of zoiets dergelijks dan wil ik wel graag de auto hebben. Het is altijd wel gemakkelijk om nog een auto achter de hand te hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven