Vijfentwintigduizend euro per jaar voor markt Terwijde. Is dat het waard?

5 juli 2014 11:38  Redactie  2 reacties

De markt op het Muziekplein in de Terwijde bestaat alweer enkele jaren. Deze handelsplek is op verzoek van bewoners in 2011 opgericht als tijdelijke winkelvoorziening. In die tijd was er dan ook bar weinig aan winkels voor de buurtbewoners van Terwijde. Nu met de komst van het nieuwe winkelcentrum vraagt men zich nu dan ook af of de markt nog wel echt nodig is. Ook de ontwikkelaar van het in aanbouw zijnde winkelcentrum ziet een permanente markt voor de deur niet zitten.

Petitie
Donderdagmorgen werd namens alle marktkoopmannen en de wijkraad Leidsche Rijn op het Stadhuis een petitie aangeboden aan wethouder Geldof (portefeuille Leidsche Rijn). Er werden zo’n 700 handtekening verzameld. De marktkoopmannen vinden dat de markt voorziet in een belangrijke behoefte en de wijkraad heeft het college daarom geadviseerd de markt te behouden.

Kosten markt Terwijde niet gedekt
De kosten voor de markt worden niet geheel door de ondernemers gedekt, waardoor er jaarlijks een tekort met een bedrag van 25.000,00 euro door het Wijkbureau en het projectbureau Leidsche Rijn wordt betaald, zo was op 2 juli te lezen in de Telegraaf.

Krachten bundelen voor 1 grote markt?
Is het een idee om de markten, bijvoorbeeld die uit Vleuten, Leidsche Rijn Centrum en die in Terwijde, te bundelen om op deze manier te zorgen dat er een markt ontstaat met meer diversiteit en meer kramen. Naast meer variatie zal het er wellicht ook gezelliger op worden aangezien het meer bezoekers zal trekken. Wellicht dat de kosten dan ook gedekt kunnen worden en het tekort besteed kan worden aan andere mooie initiatieven.
Hoe denkt u daar over?

Lees ook:
D66 wil markt Terwijde behouden (Dichtbij)

Kaart:

[mappress mapid=”113″]

 

 


Advertentie:

Advertenties:

2 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website