Aanpak verkeersveiligheid busbaan Vleuterweide

Het college heeft besloten de busbaan tussen de Stroomrugbaan en station Vleuten te verleggen naar de Sporesingel en medegebruik van autoverkeer toe te staan.

Op het betreffende stuk busbaan legt de gemeente een fietspad aan. Deze oplossing vergroot de verkeersveiligheid omdat fietsers veel minder vaak de busbaan hoeven over te steken. Het schetsontwerp wordt nu verder uitgewerkt. Voor de aanpassing is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Bewoners worden hier bij betrokken.

In januari 2014 vond er een dodelijk ongeval plaats op de kruising van de Stroomrugbaan en de Sporesingel. Als directe maatregel na het ongeval is de kruising aangepast en worden fietsers vanaf begin maart over de Hanekampstraat geleid in plaats van over de Sporesingel.

Andere knelpunten op het traject van de busbaan tussen de Stroomrugbaan en de Landschapsbaan vragen nog om aanvullend onderzoek. Zo ligt er een variant waarbij de parkeerplaats bij het Amadeuslyceum niet meer via de Utrechtse Heuvelrug te bereiken is maar via een nieuwe weg naar de Landschapsbaan. De afkoppeling van het parkeerterrein van de Utrechtse Heuvelrug betekent dat autoverkeer niet meer de busbaan en het fietspad – druk gebruikt door leerlingen en bezoekers winkelcentrum – hoeft te kruisen. De haalbaarheid van deze oplossing wordt nu bekeken.
Voor de aansluiting met de Landschapsbaan (zuidelijk deel) zoeken we nog naar een goede oplossing.

Lees ook alle artikelen met als tag: busbaan

1 gedachte over “Aanpak verkeersveiligheid busbaan Vleuterweide”

 1. Bloemendaal

  Geachte,gemeente Utrecht,het fietspad doortrekken is volgens mij de problemen opschuiven richting station Vleuten,aldaar moet je over het
  Nieuw aangelegde fietspad tocht weer deze busbaan kruisen!!!
  Wat heeft dit dan voor zin? Ik zie de voordelen niet zo.
  Wat ik wel dagelijks zie: Zijn bussen die veel te hard rijden over deze kruising,en heel veel auto,s die vol gas door rood rijden!
  Waarom daar geen camera opgehangen ? Geeft ekstra inkomsten voor de
  Gemeente,en het word een stuk veiliger!
  Waar ik mij ook over verbaast,is dat er in de avond alleen maar lege bussen
  Voorbij rijden,tot aan 1.30h in de morgen ?
  Zonde van al deze energie ,en niet goed voor de lucht die wij moeten in ademen.!!!
  Dit laatste punt moet de gemeente eerst maar eens goed bestuderen!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven