Slachtoffers vliegramp herdacht tijdens stille tocht Vleuten

Afgelopen zaterdagavond hebben zo’n achthonderd tot duizend mensen meegedaan aan de stille tocht. De tocht werd gehouden voor Robert-Jan en Frederique van Zijtveld die omkwamen bij de vliegramp met Malaysia Airlines.

Het begon om 22:00 bij de parkeerplaats van AH Vleuterweide en liep naar het huis van de familie Zijtveld. De tocht was wel honderden meters lang en wordt omschreven als respectvol en indrukwekkend. Langs de weg stonden veel omwonenden. Rond 23:00 was de stille tocht afgelopen.

Zowel de broer als de zus werkte bij de AH in Vleuterweide en zaten ook beide op het Minkema College in Woerden. Ze gingen samen met hun opa en oma naar Bali om te zien waar ze waren opgegroeid. Ook beide grootouders zijn omgekomen bij de vliegramp.

Er is verslagen gereageerd, zo ook bij de AH in Vleuterweide. Met de tocht willen ze laten zien hoe belangrijk ze voor hen geweest zijn. Het is een mooi gebaar als ze vanuit de hemel kunnen zien hoeveel de mensen om hen geven”, zegt Anne Vas, een vriendin van Frederique.

Het condoleanceregister is vanaf vandaag te tekenen op het wijkservicecentrum in Vleuten maar ook op het stadhuis in Utrecht.

Zondag tijdens de open dag van FC Utrecht werd er één minuut stilte in acht genomen.

De redactie van Regio Leidsche Rijn wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel kracht en sterkte toe tijdens deze zeer moeilijke periode.

Lees ook:
Vanavond stille tocht in Vleuterweide voor broer en zus die omkwamen bij vliegramp

3 reacties op “Slachtoffers vliegramp herdacht tijdens stille tocht Vleuten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.