Blog: De vakantie is weer begonnen

Op de snelwegen en de vliegvelden is de drukte richting de vakantielanden weer toegenomen en het kans op de ontvoering van kinderen wordt dan niet uitgesloten. Minderjarige kinderen die met één ouder of andere familieleden op reis gaan, kunnen worden gecontroleerd. In het eerste half jaar van 2014 heeft de Marechaussee op Schiphol hierdoor al meerdere verdachten van kinderontvoering aangehouden. Het Centrum Internationale Kinderontvoering adviseert gescheiden ouders die met hun kind(eren) op vakantie willen om maatregelen te treffen.

Het Centrum adviseert bijvoorbeeld om een speciaal toestemmingsformulier te downloaden en ondertekenen. Met dit formulier geeft de thuisblijvende, gezaghebbende ouder toestemming aan zijn of haar ex-partner om met de kinderen op vakantie te gaan. Dit kan je veel gedoe aan de grens besparen. Er worden dagelijks vele alleenreizende ouders met kinderen gecontroleerd. Een enkel vliegticket in plaats van een retourticket of kinderen met een andere achternaam of kunnen al leiden tot een onderzoek van de Marechaussee. Wanneer de vader of moeder dan niet kan aantonen dat het kind met toestemming van beide ouders naar het buitenland reist, is de kans groot dat de vlucht wordt gemist. Met een ingevuld toestemmingsformulier kan dit je dit voorkomen.

Anja van Ree

Bekijk hier mijn blog pagina voor meer artikelen.

2Divorce logoScheiden met begrip Wie gaat scheiden, heeft behoefte aan rust, zekerheid en aan goed onderling overleg. Maak daarom kennis met Anja van Ree van 2Divorce. Want goed scheiden kan echt! Neem contact op voor een gratis eerste kennismakingsgesprek door het formulier in te vullen, per telefoon 06-24576241 of e-mail [email protected]. Download hier de flyer.

Wil jij ook zakelijk bloggen?
Regio Leidsche Rijn biedt ondernemers de mogelijkheid te schrijven over hun producten en/of diensten. Heb je ook interesse om dit op deze manier onder de aandacht te brengen? Neem dan zeker contact met ons of bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].