Leidsche Rijn Festival viert derde lustrum met een Grote Sprong

Op zondag 7 september tussen 12.30 en 18.00 uur organiseert Cultuur19 de feestelijke vijftiende editie van het Leidsche Rijn Festival. Te midden van het prachtige groen, op het evenemententerrein van het Máximapark, verrijst een speelse wereld vol theater- en muziekvoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar. Alle programmaonderdelen draaien deze keer om het thema ‘De Grote Sprong’.

Foto: Gemma Tijmensen
Foto: Gemma Tijmensen

De Grote Sprong staat voor de enorme groeispurt, die het festival sinds zijn ontstaan heeft gemaakt. Van een straatfeest voor de bewoners van de eerste huizen in de VINEX-wijk is het festival inmiddels uitgegroeid tot een cultuurfestival voor kinderen, dat wordt vergeleken met De Parade.
In het programma komt het thema volop terug. Met voorstellingen, workshops en activiteiten, die je letterlijk in beweging brengen of juist figuurlijk, wanneer je wegdroomt en een gedachtensprong naar een fantasiewereld maakt. Op het programma staat onder meer de muzikale, acrobatische act Tres Locos, kunst- en vliegspektakel van Flop&Fly, een bus vol dromen met De Grote Reis, de nostalgische artiesten van Cirque Moustache en ga zo maar door.
In de komende weken wordt meer programma bekend gemaakt via de website www.leidscherijnfestival.nl

Foto: Remco Tjallinks
Foto: Remco Tjallinks

Vanwege de lustrumviering is het festival dit jaar gratis toegankelijk. Organisator Cultuur19 is trots, dat er ook in woelige tijden zo’n mooi programma neer kon worden gezet. “Het Leidsche Rijn Festival is een festival waarbij de verbeeldingskracht van kinderen wordt geprikkeld en kinderen worden uitgedaagd om zelf creatief te worden. Daar zijn we ook dit jaar gelukkig weer volop in geslaagd”, aldus programmeur Leonie Langenhuijsen.

Vrijwilligerswerk
Het festival is nog op zoek naar vrijwillligers die zich willen inzetten bij de bar, techniek, catering, stagemanagement, kassa/muntverkoop, parkeerbeheer, kinderactiviteiten, informatiebalie en meer.

Foto: Remco Tjallinks
Foto: Remco Tjallinks
Wie actieve mede-inwoners van Leidsche Rijn wil leren kennen, eens wil proeven aan het werk achter de schermen van een festival of gewoon op zoek is naar een gezellige dag, kan vrijwilliger worden op het festival. Uiteraard zorgt het festival voor eten en drinken gedurende de dag en krijg je het exclusieve festivalshirt cadeau.
Stuur zo snel mogelijk, maar vóór 21 augustus een mailtje met je naam en eventueel een functievoorkeur naar Amélia Groen (vrijwilligerscoördinator), [email protected] of bel met 030 6703122.

Het Leidsche Rijn Festival wordt gehouden op het Evenemententerrein van het Máximapark (Europaweg 26, Vleuten).

Lees ook:
Leidsche Rijn festival zoekt vrijwilligers!
Een geslaagd Leidsche Rijn festival 2013
Foto’s Leidsche Rijn Festival 2013
Alle overige berichten over het festival

4 gedachten over “Leidsche Rijn Festival viert derde lustrum met een Grote Sprong”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven