Blog: Betrek je kind bij je scheiding

Kinderen mogen tegenwoordig over van alles meepraten. Of het nu gaat over wat er die avond gegeten gaat worden of waar de vakantie heen gaat of zelfs bij de keuze van de aanschaf van een nieuwe TV/Tablet of telefoon. Noem het maar op. Maar als ouders uit elkaar gaan worden zij ineens buitengesloten en nergens meer bij betrokken. Dat kan anders, vinden wij bij 2Divorce.

Een scheiding is geen fijne ervaring voor een kind. Ze raken hun veilige basis kwijt; alles waarop wat voor hun gewoon en vertrouwd was. Naast die onzekerheid worden ze door hun ouders nog eens buitengesloten in het gehele beslissingsproces. Alleen pubers worden wel gehoord, want zij moeten een kindverklaring ondertekenen.

Maar als je 11 bent, of jonger, wil je ook graag zeggen wat je wenst voor de toekomst. Al gaat het om heel kleine dingen als een vaste plek voor je speelgoed of een thuis voor je konijn. Mag je nog wel je eigen school bij je eigen vriendjes of sportclub blijven als je moeder ergens anders gaat wonen? Dit zijn voor een kind hele belangrijke zaken, waarover zij zekerheid willen.

Ik ga samen met u het gesprek aan over het ouderschapplan. Samen horen we alle wensen van uw kinderen. Stapsgewijs spreken we door wat voor uw kinderen en u beiden goed kan werken. Met alle begrip de situatie. De uiteindelijke beslissing nemen u en uw (ex) partner. Maar dan weet u wel beiden wat uw kind(eren) graag zouden willen.

Wilt u meer weten over het ouderschapsplan? Of wilt u ook op deze begripvolle wijze begeleidt worden? Neem contact op voor een afspraak of voor een vrijblijvend oriƫnterend gesprek.

Anja van Ree

Bekijk hier mijn blog pagina voor meer artikelen.

2Divorce logoScheiden met begrip Wie gaat scheiden, heeft behoefte aan rust, zekerheid en aan goed onderling overleg. Maak daarom kennis met Anja van Ree van 2Divorce. Want goed scheiden kan echt! Neem contact op voor een gratis eerste kennismakingsgesprek door het formulier in te vullen, per telefoon 06-24576241 of e-mail [email protected]. Download hier de flyer.

Wil jij ook zakelijk bloggen?
Regio Leidsche Rijn biedt ondernemers de mogelijkheid te schrijven over hun producten en/of diensten. Heb je ook interesse om dit op deze manier onder de aandacht te brengen? Neem dan zeker contact met ons of bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].