Laatste nieuws over de liquidatie in De Meern

Op 27 juni 2014 werd de 68-jarige Wouter Sabee in de Ten Veldestraat in De Meern neergeschoten toen hij met zijn Volkswagen Polo van huis weg reed. Naar nu blijkt was zijn vrouw bij de liquidatiepoging in de auto aanwezig. Terwijl zijn vrouw uit de auto heeft kunnen vluchten reed Sabee over zijn schutter heen.

Het Openbaar Ministerie zal Sabee niet vervolgen voor het aanrijden van de dader omdat er sprake is van zelfverdediging. Volgens politie en justitie zou Sabee zich hebben beziggehouden met grootschalige hennephandel en transporten naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het neergeschoten slachtoffer zou daarbij hebben samengewerkt met twee andere mannen. De drie mannen ontkennen overigens hun betrokkenheid bij hennephandel en transporten.


Advertentie:

De dader is in een buitenlands ziekenhuis aangehouden waar hij zich aan zijn verwondingen liet behandelen. De aangehouden verdachte is vervolgens overgedragen aan de politie in Nederland. Momenteel verblijft de verdachte in het Justitieel Medisch Centrum (JMC), het voormalige PEN-ziekenhuis, van de penitentiaire inrichting Haaglanden in Scheveningen. De verdachte heeft alle beperkingen opgelegd gekregen. Het Openbaar Ministerie doet daarom verder geen mededelingen over het onderzoek en de verdachte.

Wouter Sabee ligt sinds de liquidatiepoging op 27 juni nog steeds in een ziekenhuis. Op 12 augustus is het slachtoffer opnieuw geopereerd en zal waarschijnlijk nooit volledig herstellen.

Alle artikelen over dit onderwerp:
Doelwit liquidatie De Meern reed over schutter heen
Update schietincident De Meern: verdachte aangehouden
Laatste update schietpartij De Meern (video)
Politie komt met foto vlucht-BMW schietpartij De Meern
Toestand slachtoffer schietpartij De Meern stabiel
Meer informatie over vluchtauto schietpartij De Meern
Nog veel onduidelijkheid rond schietpartij in De Meern
Schietpartij in De Meern

4 reacties op “Laatste nieuws over de liquidatie in De Meern”

  1. Pingback: Mededader liquidatie De Meern mogelijk in Frankrijk ondergedoken | Regio Leidsche Rijn

  2. Pingback: Poging tot liquidatie De Meern in Opsporing Verzocht | Regio Leidsche Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.