Politiebericht over mislukte liquidatie man in De Meern

Op vrijdagochtend 27 juni 2014 vindt rond 11.15 uur een mislukte liquidatie plaats op de Ten Veldestraat in De Meern. Een man met bivakmuts vuurt meer dan tien kogels af op de bestuurder (68) van een Volkswagen Polo. Het zwaargewonde slachtoffer trapt in paniek zijn gaspedaal in en raakt zijn belager die op straat neervalt. De gewonde schutter en zijn handlanger vluchten in een BMW.

Slachtoffer
Hij is een paar keer geraakt in zijn bovenlichaam en heeft puur door alle adrenaline voor elkaar gekregen om zwaargewond terug te rijden naar huis. Inmiddels probeert hij zo goed en kwaad als het gaat te herstellen van de aanslag, maar is het nog maar de vraag of hij weer helemaal de oude wordt.


Advertentie:

Schutter
De schutter is bij de aanrijding zwaar gewond geraakt en blijkt op de avond van de schietpartij naar Lille in Noord-Frankrijk te zijn gebracht waar hij in een ziekenhuis is opgenomen. Vanuit Lille is hij vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Een paar dagen na de schietpartij is hij daar aangehouden. Het is een man uit Vleuten (49).

Henry Jacobs
De bestuurder van de BMW is waarschijnlijk Henry Jacobs (33). Hij is sinds eind juni spoorloos verdwenen. Er is reden om aan te nemen dat hij zich ergens in Nederland schuil houdt. Zijn volledige naam is Henry Eugene Siegfried Jacobs en in zijn omgeving staat hij door zijn ietwat gezette postuur bekend als ‘Bolle’. Hij is 33 jaar oud, 1.86m lang en hij heeft een grote tatoeage op zijn linker onderarm.

Motief
Het slachtoffer is geen onbekende van de politie, maar wat betreft de exacte aanleiding voor de liquidatiepoging worden alle opties open gehouden. Wel is de politie op zoek naar informatie over het motief. Waarschijnlijk zijn er meerdere mensen die weten wat de reden is voor de aanslag en de achtergrond van dit incident.

Briefschrijver
Tijdens het onderzoek is er bij de politie een anonieme (getypte) brief met informatie binnengekomen. De informatie was bijzonder waardevol en er is de politie veel aan gelegen om met de briefschrijver in contact te komen.

Fietser
Op het moment van de schietpartij stond er een fietser stil langs de Rijksstraatweg ter hoogte van de Marelaan. Deze fietser moet de BMW hebben gezien op het moment dat deze vanaf de Walravestraat zijn kant opkomt en daarom wil de politie hem graag spreken.

Vlucht
De twee mannen vluchten samen in een donkergrijze BMW 35i uit de 3-serie met hoge snelheid vanaf De Meern naar een kruispunt en gaan de A12 op richting Arnhem.

Vianen
Daarna rijden de mannen via de A12 naar de A2 en daar wordt de auto nog één keer gesignaleerd vlak voor de brug bij Vianen. De BMW reed daar opnieuw met hoge snelheid. Hoe de auto verder is gereden dat is niet bekend.

BMW
Het is een donkergrijze BMW 35i uit de 3-serie met een dakraam. Dat is een bijzonder exclusieve auto, in Nederland rijden er in die kleur hooguit 70 van rond. Hij heeft een beschadiging aan de rechter achterkant, al kan die schade inmiddels zijn hersteld.

Kentekenplaten
Tijdens de liquidatiepoging zaten er gestolen kentekenplaten op de auto. Dat is het kenteken 6-TFL-71 en de platen zijn gestolen vanaf zo’n zelfde BMW in Amstelveen. De eigenaar van die BMW heeft inmiddels nieuwe platen op zijn auto met een 1 erop. Dus staat er zo’n 1 op het kenteken dan is dat niet de BMW die we zoeken.

Volkswagen Transporter
De verdachte die op dit moment vast zit reed in een lichtblauwe Volkswagen Transporter. Die auto is in Lille in Frankrijk aangetroffen.

Renault Clio
Henry Jacobs reed in een rode Renault Clio. Die is op 29 juli in Zeist aangetroffen. Er wordt rekening mee gehouden dat beide auto’s in de periode voor of tijdens de aanslag op 27 juni in de omgeving van de Ten Veldestraat in De Meern hebben rondgereden.

Vragen politie
Wie is er op vrijdagochtend 27 juni 2014 rond 11.15 uur getuige geweest van de mislukte liquidatie op de Ten Veldestraat in De Meern?
Wie weet waar Henry “Bolle” Jacobs is of heeft hem na 27 juni gezien of gesproken?
Wie heeft er meer informatie over het motief of over de achtergrond van deze zaak?
Wie is de anonieme briefschrijver?
Wie is de fietser?
Wie heeft de mannen in de BMW zien vluchten?
Wie weet hoe de BMW na Vianen verder is gereden?
Wie weet waar de BMW nu is of heeft deze sinds vrijdag 27 juni nog gezien?
Wie is er getuige geweest van de diefstal van de kentekenplaten 6-TFL-71 vanaf een zelfde soort BMW in Amstelveen?
Wie heeft de lichtblauwe Volkswagen Transporter en/of de rode Renault Clio van de verdachten in de periode voor of tijdens de aanslag in de omgeving van de Ten Veldestraat in De Meern gezien?
Wie weet waar de Transporter en/of de Clio tussen 27 juni en het aantreffen door de politie hebben gestaan of gereden?
Reacties

Politie Eenheid Midden Nederland: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)
NCIE: 079-345 8 999
Meer foto’s van deze zaak vindt u op de site van Opsporing Verzocht.

Vragen
Weet u misschien van wie de auto is?
Heeft u de auto ergens gezien?
Weet u misschien wie de daders zijn?
Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070 of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Video
Bekijk de video over dit onderwerp op de website van de politie.

Bron: politie.nl

Alle artikelen over dit onderwerp:
Poging tot liquidatie De Meern in Opsporing Verzocht
Laatste nieuws over de liquidatie in De Meern
Doelwit liquidatie De Meern reed over schutter heen
Update schietincident De Meern: verdachte aangehouden
Laatste update schietpartij De Meern (video)
Politie komt met foto vlucht-BMW schietpartij De Meern
Toestand slachtoffer schietpartij De Meern stabiel
Meer informatie over vluchtauto schietpartij De Meern
Nog veel onduidelijkheid rond schietpartij in De Meern
Schietpartij in De Meern

3 reacties op “Politiebericht over mislukte liquidatie man in De Meern”

  1. Pingback: Verdachte liquidatiepoging De Meern langer vast | Regio Leidsche Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.