Blog: Dag van de scheiding

Morgen, vrijdag 12 september: De dag van de Scheiding

Op 15 September 1796 werd voor het eerst een huwelijk door een ambtenaar van de burgerlijke stand in Maastricht.
Agatha Lenaerts en Wilhelmus Meers, zouden om tien uur voor de ambtenaar verschijnen om hun huwelijk officieel te laten ontbinden. Zij leefden al een tijdje niet meer bij elkaar door de nieuwe Franse wetgeving werd het in 1795 mogelijk te scheiden vanwege “onverenigbare karakters”. Agatha Wilde gebruik maken van deze mogelijkheid en Wilhelmus werd in de gelegenheid gesteld zijn kan van het verhaal te vertellen. Helaas ging Wilhelmus niet in op de uitnodiging en kwam niet opdagen. De ambtenaar kon niet anders dan het huwelijk te ontbinden.

Hierdoor werden hun vier kinderen, de eerste kinderen van officieel gescheiden ouders. Wilhelmus en Agatha hielden het ouderschap in ere en verdeelden de zorg voor hun kinderen eerlijk. Beide dochters bleven bij Agatha wonen en Wilhelmus nam de zorg voor de zoons op zich. De voorloper van Co-ouderschap.

Hoewel het klinkt als een feestelijke dag, zal scheiden zelden een feestje zijn of worden. Om welke reden je ook uit elkaar gaat. Het blijft een lastige en emotionele periode in je leven. Gelukkig kiezen steeds meer stellen ervoor om in goed onderling overleg hun huwelijk of relatie te beëindigen. Zonder getouwtrek om de kinderen en zonder  “de ander” voor lang op achterstand te willen zetten. Dat is niet alleen het beste voor de kinderen, het is meestal ook het beste voor jezelf.

Ik kan jullie hierbij helpen. In praktische en emotionele zin. Door een duidelijk stappenplan, weet je wat er besproken en afgesproken moet worden; de praktische kant. Daarnaast is er bij mij aan tafel altijd ruimte om terug te kijken op het verleden, om verdrietig, boos of (zelfs) hoopvol te zijn en ook kun je van gedachten wisselen over de nieuwe toekomst van je kinderen ; de emotionele kant.
Dit jaar is de dag van de scheiding op vrijdag 12 september. Je kunt mij dan de hele dag bellen voor een gratis consult. Ik ben bereikbaar op telefoonnummer 06-245 76 241 of per e-mail via [email protected]. 

Mocht vrijdag 12 september je niet goed uitkomen dan kan je ook op andere dagen bij mij terecht.

Voor een scheiding in goed onderling overleg, zónder tijdsdruk, kun je contact opnemen met Anja van Ree. Zij is bereikbaar op nummer 06-245 76 241 of [email protected]

Bekijk hier mijn blog pagina voor meer artikelen.

2Divorce logoScheiden met begrip Wie gaat scheiden, heeft behoefte aan rust, zekerheid en aan goed onderling overleg. Maak daarom kennis met Anja van Ree van 2Divorce. Want goed scheiden kan echt! Neem contact op voor een gratis eerste kennismakingsgesprek door het formulier in te vullen, per telefoon 06-24576241 of e-mail [email protected]. Download hier de flyer.

Wil jij ook zakelijk bloggen?
Regio Leidsche Rijn biedt ondernemers de mogelijkheid te schrijven over hun producten en/of diensten. Heb je ook interesse om dit op deze manier onder de aandacht te brengen? Neem dan zeker contact met ons of bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

1 gedachte over “Blog: Dag van de scheiding”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].