Had ik maar nooit een handtekening gezet

17 september 2014 16:39  Redactie  2 reacties

TERWIJDE – Nadat de wijkwethouder Everhardt afgelopen maandag in de speelweide aan de Georg Jarnostraat is geweest, zijn verschillende omwonende nog niet rustig onder de situatie van de speelweide. De speelweide is namelijk heringericht, zonder dat vele buurtbewoners daar iets vanaf wisten. Verschillende inwoners van de seniorenflat ‘De Componist’ kijken met spijt terug op de beslissingen die zij hebben gemaakt rondom de speelweide.

Als ik dinsdagmiddag bij de speelweide ga kijken naar de situatie van speeltuin, spreek ik ook verschillende inwoners van De Componist. Verschillende inwoners van De Componist hebben er namelijk voor de herinrichting gezorgd. Als ik twee kletsende vrouwen aanspreek over de situatie, word ik overladen met informatie. Een derde vrouw komt er vervolgens bij staan om mij eens even uit te leggen hoe het nou precies zit. Er schijnt maar een echtpaar de boel te hebben opgestookt, en zo mede bewoners van De Componist weten te overtuigen dat herinrichting van de speelweide nodig was.
‘’Had ik maar nooit een handtekening gezet’’ fluistert een vrouw tussen de pratende menigte van inmiddels zeven vrouwen door. Ze verteld dat ze werd overtuigd door de dwingende toon van de vrouw uit het echtpaar, toen zij om een handtekening kwam vragen. ‘’Ze hadden nooit wat moeten veranderen, dit kost alleen maar geld’’ schreeuwt een ander, en ten slotte hoor ik ‘’Vroeger stonden wij ook op de hoek te spelen, het was toen al’’.
Zo lijkt de situatie rondom de speelweide veel erger te zijn gemaakt, dan dat het werkelijk is. De gemeente heeft volgens Arnoud de Bruijne, buurtbewoner en vader van drie kinderen, te weinig wijkberichten verspreidt om bezwaar tegen de herinrichting van de speelweide te maken. ‘’Ik woon zelf 150 meter van de speeltuin, en ik heb niks op de deurmat gehad’’ verteld Arnoud. Als hij dit argument tegen de gemeente gebruikt, reageert de gemeente met de smoes dat alles wel digitaal te vinden is. Arnoud heeft er nu voor gezorgd dat hij tegenwoordig alles op de deurmat krijgt.
Everhardt heeft maandag de situatie bekeken en de conclusie getrokken dat de herinrichting niet zomaar plaats kon vinden. Voorlopig blijft de speelweide voor wat het is. Maar wat er in de verdere toekomst met de speelweide gaat gebeuren, is nog maar de vraag.

Auteur: Cecile van de Vooren

Lees ook:
Lezersinzending: Bestemming speeltuin kennelijk boterzacht


Advertentie:


Advertenties:

2 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website