Klimaatmars lopen van Terwijde naar Amsterdam

In verband met de wereldwijde oproep voor 100% duurzaam wordt er een wandeltocht gehouden op zondag 21 september. De wandeling om 8:00 uur vanaf station Terwijde in Leidsche Rijn naar het Eye in Amsterdam, waar men zich willen sluiten bij het slotevenement voor de wereldwijde actiedag voor het klimaat. Er wordt gestart met een groep van ruim zestig bewoners uit Utrecht en omgeving. Na 44 km wandelen langs en door onder meer Vleuten, Maarssen, Breukelen en Abcoude sluiten ze zich dan om 18 uur aan bij de slotmanifestatie van People’s Climate March aan het IJ in Amsterdam waar alle landelijke marches te samen komen.

wereldwijde actiedag
De wereldwijde actiedag op 21 september vindt plaats aan de vooravond van de klimaattop in New York waar wereldleiders tot een collectieve reactie op klimaatverandering proberen te komen, voorgezeten door de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-Moon. Lokale, nationale en internationale maatschappelijke organisaties verwelkomen wereldleiders in New York City met een klimaatmars met honderdduizenden deelnemers.

Uit peilingen blijkt 90% van de mensen wereldwijd klimaatverandering als een ernstig probleem zien. Nu gaan meer dan een miljoen mensen de straat op om aan wereldleiders duidelijk te maken dat er dringende maatregelen genomen moeten worden om desastreuse klimaatverandering te stoppen.

“Deze actiedag voor het klimaat zorgt voor een sneeuwbaleffect en brengt miljoenen mensen over de hele wereld op de been die willen dat regeringsleiders meer doen om een einde te maken aan op hol geslagen klimaatverandering,” aldus Nellie Voss, een van de initiatiefnemers van de klimaatmars van Utrecht naar Amsterdam.

“Meer dan 2000 mensen in Utrecht en omgeving hebben de petitie voor 100% duurzaam van Avaaz al ondertekend. Voor onze klimaatmars hebben zich al 60 mensen aangemeld, terwijl het toch niet niks is om 44 km te gaan lopen. Dat laat zien dat er onder bewoners uit Utrecht een enorm draagvlak bestaat voor een wereldwijd akkoord dat een klimaatramp kan afwenden en de aanzet geeft voor een 100% duurzame toekomst.”

Informatie
Voor meer info bezoek de website van avaaz.org of mail naar klimaatmars030020@gmail.com.

3 gedachten over “Klimaatmars lopen van Terwijde naar Amsterdam”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.