OBS Pantarijn de groenste van Utrecht?

Er is een probleem aan het ontstaan in Nederland! Kinderen denken dat ze naar het bos moeten om in contact te komen met de natuur. Bewoners van de nieuwbouwwijken leggen tuintjes aan met natuursteen en grint. Met een beetje geluk komt er nog een plantenbak met een boom of een conifeer in te staan. De omheiningen zijn van geïmpregneerd hout. Met andere woorden: Nederland ‘versteent’.

OBS Pantarijn - zwerfaval prikkenOp het schoolplein van OBS Pantarijn maken zij een groot verschil. Groene verstopplekjes, wilgenhutjes, bessen kunnen schieten van de rozenstruiken, voetballen
tussen het groen, spelen met de houtsnippers, schommelen met uitzicht op de bloemen, spelen met zand en water.

Niet alleen de leerlingen maar ook dieren en planten profiteren nu van het groene schoolplein. Er is niets zo fijn om een bewoond vogelhuisje te ontdekken. Vlinders te zien fladderen. Genoeg tijd voor groene en natuurvriendelijke educatie want de lessen gaan verder op het schoolplein bij een heus amfitheater. En dan nog al die eetbare planten? De leerlingen leren nog hoe spruitjes groeien, hoe rabarber smaakt en hoe de kauwen de peren uit de bomen pikken.

OBS Pantarijn - kinderen plukken kruidenIn de school zelf geven zij ook het groene voorbeeld door afval te scheiden (batterijen, papier en groen in een aparte bak) en met de Groene projectweken zitten de lessen vol met onderwerpen over de natuur. Ook het knutselen wordt gedaan door het recyclen van afvalmaterialen. In de school leren ze met De Vreedzame School verantwoordelijk te zijn voor elkaar en de omgeving, dat doen ze met een groen hart en zorg voor duurzaamheid.

Vind je ook dat Pantarijn de titel van de Groenste Utrechter verdient, stem dan op www.degroeneutrechter.nl.De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en RTV Utrecht hebben afgelopen weken via verschillende kanalen waaronder een tv spotje Utrechters opgeroepen om zich aan te melden voor de verkiezing van de Groenste Utrechter van 2014. Uit alle inzendingen zijn tien genomineerden geselecteerd waaronder OBS Pantarijn. Het Utrechts publiek wordt opgeroepen om op hun favoriet te stemmen op www.degroeneutrechter.nl.
Stemmen kan tot 27 september. Dan wordt bekend gemaakt wie van de 10 in de top 3 staan.

Met dank aan: Evelyna de beer

5 gedachten over “OBS Pantarijn de groenste van Utrecht?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.