Stel jezelf voor! Interview met VoorleesExpress

Vertel ons meer over de organisatie/onderneming 
De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Daarnaast versterken we het partnerschap tussen school en ouders. 20 weken lang komt er een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen tussen de 2 en de 8 jaar. Het gaat om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving

De gezinnen en voorlezers worden begeleid door een coördinator. De coördinator begeleidt vijf gezinnen en voorlezers gedurende de 20 weken van het project.

De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

Voorless ExpressWat is jullie ambitie voor komend jaar? 
In 2015 willen we in totaal bij 220 gezinnen in Utrecht voorlezen. Om dit te realiseren willen we onder andere groeien in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen voorlezen of coördineren.

Waarom vrijwilliger worden bij de VoorleesExpress Utrecht?
Ouders vinden het soms moeilijk om zelf voor te lezen. Door het inzetten van een vrijwillige voorlezer, worden kinderen toch voorgelezen. De vrijwilliger komt 20 weken lang, één uur per week, op een vast tijdstip bij een gezin thuis.
Redenen van onze vrijwilligers om mee te doen aan de VoorleesExpress zijn: je kunt jouw leesplezier overdragen, je stimuleert de taalontwikkeling van kinderen op een positieve manier, je ontmoet nieuwe mensen in je eigen wijk en het is makkelijk te combineren met werk of studie.

VoorlessexpressWat is tot nu toe jullie grootste succes? 
Zoals een van onze voorlezers het zegt: “Ik lees nu tien weken voor aan Mohammed en Farah en het is een van de leukste dingen die ik in tijden heb gedaan!”

Niet alleen het indrukwekkende aantal van 3500 gezinnen die jaarlijks door heel Nederland worden voorgelezen is een succes. Ook het plezier wat onze vrijwilligers en gezinnen er aan beleven om met taal en boeken bezig te zijn.

Waar verwachten jullie in de toekomst te staan? 
In de toekomst willen we graag verder groeien in Utrecht om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met voorlezen en hen het plezier in lezen over te brengen. Dit willen we bereiken in samenwerking met onze vrijwilligers en partners. Daarom zijn wij altijd opzoek naar mensen die zich in willen zetten als voorlezer of coördinator.

Waarom moeten we allemaal een kijkje nemen op jullie website?  
Bezoek onze website Voorleesexpress.nl/locatie/utrecht om te lezen wat een vrijwilliger doet, de laatste nieuwtjes en natuurlijk hoe je je aan kunt melden als voorlezer of coördinator.

7 gedachten over “Stel jezelf voor! Interview met VoorleesExpress”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven