Feestelijke start bouw bioscoop CineMec Leidsche Rijn Centrum

Op vrijdagmiddag 3 oktober is in Leidsche Rijn Centrum het startsein gegeven voor de bouw van Bioscoop CineMec Utrecht. De bioscoopvoorziening, met primair een publieke maar ook een zakelijke functie, opent in het tweede kwartaal van 2015 haar deuren. De starthandeling voor de bouw werd verricht door mevrouw M. Jongerius, wethouder Cultuur van de gemeente Utrecht.

Wethouder Cultuur van de gemeente Utrecht M. Jongerius en directeur Gerben Kuipers van het nieuwe multitainment gebouw CineMec Utrecht, geven het startsein voor de bouw.
Wethouder Cultuur van de gemeente Utrecht M. Jongerius en directeur Gerben Kuipers van het nieuwe multitainment gebouw CineMec Utrecht, geven het startsein voor de bouw.

Voor de gemeente is de start bouw van Bioscoop CineMec een belangrijke stap voorwaarts. Margriet Jongerius; “Bewoners verheugen zich al lang op de komst van een bioscoop. Het college is dan ook blij met dit initiatief. We hechten waarde aan een stevige culturele infrastructuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Deze bioscoop heeft hier zeker een bijdrage in”.

Zeven bioscoopzalen met 2.000 stoelen
Bioscoop CineMec Utrecht wordt een modern multitainment gebouw met 7 bioscoopzalen en in totaal 2.000 stoelen. Gerben Kuipers, directeur van CineMec: “Het gebouw gaat primair functioneren als bioscoop, maar biedt ook plaats aan congresfaciliteiten, e-learning activiteiten en multimediale events. Dit concept wordt nu al succesvol in Ede toegepast.” Daarnaast gaat Bioscoop CineMec, om de wereld in huis te halen, ook live streamen van o.a. pop en klassieke concerten, Metropolitan opera’s uit New York, Bolshoi ballet uit Moskou en National Theatre producties uit Londen.

Start bouw bioscoopDe Sterrenkijker
Op het dak van bioscoop CineMec komt een groot dakterras met uitzicht op de skyline van Utrecht. Hier wordt een grote sterrenkijker geplaatst om in het gebouw naar filmsterren te kijken en bovenop het gebouw naar de sterrenhemel. Vandaar de naam ‘De Sterrenkijker’ voor het gebouw.

Ligging
De bioscoop wordt gebouwd aan het Berlijnplein, aan de kap van de landtunnel A2. Hier bevindt zich straks één van de uitgaanspleinen van Leidsche Rijn Centrum, waar tevens culturele initiatieven en evenementen in de open lucht gaan plaats vinden.

Start bouw bioscoopCineMec Ede bestaat inmiddels 15 jaar en is naast de uitbreiding van de locatie in Leidsche Rijn ook bezig met een uitbreiding in Nijmegen. Van beide locaties is het de bedoeling dat ze in 2015 haar deuren zullen openen. CineMec maakt sinds 11 september 2014 onderdeel uit van de Pathe Holding B.V.

Fotografie: Guy Ackermans, Wageningen

11 reacties op “Feestelijke start bouw bioscoop CineMec Leidsche Rijn Centrum”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.