Herfstvakantie vol kindertheater in Leidsche Rijn

Op 21, 22 en 23 oktober organiseert Cultuur19 weer de KinderTheaterWeek in Theater Het Zand. Het publiek kan genieten van drie voorstellingen voor kinderen van verschillende leeftijden.

Op dinsdag 21 oktober kan het publiek om 15.00 uur kijken naar de poppentheatervoorstelling Papierazzi (4+) van Poppentheater Valenijn. Papierazzi gaat over de mooie prinses van het koninkrijk Papierië, die op een kwade dag wegwaait. Boerenzoon Papierino besluit de prinses te gaan redden en zonder scheuren thuis te brengen. Papierazzi start met een schaar en een grote rol papier. Hiermee komt de wereld van Papierië tot leven. De speler vertelt, knipt, scheurt en vouwt ter plekke personages van het sprookjesland.

Op woensdag 22 oktober speelt theatergezelschap Koeterwaals om 15.00 uur de voorstelling Ik lees een tafel (5+).
In ‘Ik lees een tafel’ zoekt Abel naar woorden en zinnen. Hij heeft voor zijn verjaardag namelijk iets gekregen, maar hij weet niet wat het is. “Ik lees een tafel” is een theatrale zoektocht naar letters, nieuwe betekenissen, moeilijke woorden, rare zinnen en synoniemen. De kinderen worden aan het denken gezet over de vraag: hoe zou het zijn als een boek een tafel heet?

Op donderdag 23 oktober speelt Toren van Geluid om 11.00 en 14.00 uur de voorstelling Klank! (vanaf 1,5 jaar). In ‘Klank!’ gaan dreumesen op ontdekkingsreis in hun dagelijkse leefomgeving: het huis. Op hun reis komen ze op verschillende plekken, zoals de slaap-, de woon- en de badkamer, de wc en de tuin. Er valt een wereld te ontdekken op deze dagelijkse plekken. Een wereld vol herkenbare, grappige, lieve, maar soms ook onbekende en spannende geluiden. ‘Klank!’ is een muzikale voorstelling met prikkelende beeldtaal en zonder gesproken tekst.

De KinderTheaterWeek wordt georganiseerd door Cultuur19 en vindt iedere schoolvakantie (m.u.v. de kerst- en zomervakantie) plaats in Theater Het Zand (Pauwoogvlinder 20, Utrecht). Buslijn 26 stopt voor de deur bij halte Het Zand. Kaartjes à € 8,50 zijn online te koop via www.cultuur19.nl of 30 minuten voor aanvang aan de deur. Er kan niet gepind worden. Kijk voor meer informatie en routebeschrijving op www.cultuur19.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].