Plan voor een nieuw marktplein in Leidsche Rijn

8 oktober 2014 07:00  Redactie  12 reacties

Men is al druk bezig met de voorbereidingen van de vierde Burenmarkt wat volgende jaar weer gehouden zal worden, alleen dit keer wil men daar grote verandering in aanbrengen; Burenmarkt 2.0.

Openbare ruimte kunstenares Asia Komarova en architect Txell Blanco zijn er van overtuigt dat er in Leidsche Rijn behoefte is aan een permanent marktplein.
Door middel van een marktplein proberen zij een betere leefomgeving en een sterkere identiteit aan de Vinex wijk Leidsche Rijn te geven. Omdat stedenbouwkundig Leidsche Rijn geen plek voor een markt heeft, willen zij gaan strijden tegen oude stedenbouw plannen en contractvormingen. Het idee is om het bestemmingsplan te veranderen van woningen tot publieksplein. Het gevoel moet van de buurtbewoners komen, aldus Asia en Txell.

Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
crouwdfunding
Zij zijn een crouwdfunding campagne begonnen om materiaal te kunnen kopen voor de bouw van de Vinexmarkt. Het project noemen zij de Vinexmarkt.
Inmiddels zijn er gesprekken geweest met de gemeente en deze heeft een tijdelijke locatie pal naast station Terwijde ter beschikking gesteld. Omdat de gemeente dit project niet geheel kan financieren hebben zij de hulp van de bewoners nodig.

Op de voordekunst.nl website is achtergrondinformatie over het project te vinden en kan je lezen wat ze precies van plan zijn. Via de website is het tevens mogelijk om meteen te doneren. Tegen elke donatie staat een mooie tegenprestaties , waaronder een kraampje tijdens de Burenmarkt 2015!

Doneren kan vanaf 10 euro en is mogelijk tot 27 oktober via:
http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2702-vinexmarkt

Vinexmarkt op Markt Terwijde
Vrijdag 10 oktober staan zij fysiek met een kraampje op de Markt Terwijde. Mocht je vragen hebben loop dan zeker even langs.

Lees ook:
Burenmarkt 2014, verslag van een bewoonster
Overleg over toekomst markt Terwijde
Schrijf je nu in voor de Burenmarkt in de Vrijstaat
Vijfentwintigduizend euro per jaar voor markt Terwijde. Is dat het waard?
Doe mee met de Burenmarkt Leidsche Rijn
Markt Terwijde blijft tot oplevering winkelcentrum
Burenmarkt 2e editie
Burenmarkt Leidsche Rijn: Niet zomaar een markt
Als kunstenaar eindelijk je werk laten zien in de vinex expoAdvertenties:


12 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website