Inschrijven Grote Prijs van Leidsche Rijn gestart

In november en december vindt de tweede editie plaats van de Grote Prijs van Leidsche Rijn. De bandwedstrijd is een initiatief van Cultuur19 en Via Vinex en biedt muzikale jongeren de mogelijkheid om podiumervaring op te doen. De winnaar van de finale op vrijdag 19 dec in Azotod gaat naar huis met mooie bandprijzen.

Seven to Eleven_2 foto Lisanne LentinkSeven to Eleven
Vorig jaar won de band Seven to Eleven de hoofdprijs. De bandleden kenden elkaar van het Amadeus Lyceum. Zangeres Tessa: “De Grote Prijs van Leidsche Rijn heeft een grote invloed op ons gehad. Waar we eerst nog een jaartje geleden elke donderdagavond werkten aan ons eerste eigen nummer staan we op 31 oktober met een eigen EP in Azotod, waar wij het hoofdprogramma zijn. Toen we ons inschreven voor de Grote Prijs van Leidsche Rijn waren we pas net begonnen en deden we het om wat podiumervaring op te doen. We hadden natuurlijk nooit verwacht dat we ook zouden winnen. Het is super gaaf om op zo’n groot podium te staan en ongeacht je muzieksmaak of niveau, je muziek aan het publiek en de jury te kunnen laten horen. Het beste was misschien nog wel dat we een half uur de tijd kregen om te spelen, waar we daarvoor vaak maar één of twee nummers mochten spelen.”

De band heeft sindsdien al een aantal keer opgetreden. Tessa: “Doordat we hadden gewonnen werden we steeds vaker gevraagd voor optredens, o.a. voor het festival Paazotod om als voorprogramma te spelen voor de bekende bands Handsome Poets en Rigby. Ook zijn we door de Grote Prijs van Leidsche Rijn in contact gekomen met het Grafisch Lyceum Utrecht. We hebben daardoor een EP kunnen opnemen, waarbij het hoesje en artwork is gemaakt door leerlingen van het Grafisch Lyceum. Wij zouden het iedereen aanraden om mee te doen, want het is een super toffe ervaring en als je geluk hebt, komt er nog veel meer uit voort!”

Aanmelden
De wedstrijd is open voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar. De bands moeten bestaan uit minimaal 2 leden en live, versterkte muziek maken. Alle genres zijn welkom, mits er versterkt en met live instrumenten gespeeld wordt. Om mee te kunnen doen, moet minimaal 1 bandlid uit Leidsche Rijn of Vleuten-De Meern komen. Van de bands wordt gevraagd drie nummers te spelen tijdens de voorrondes op 20 en 27 november op het Leidsche Rijn College en het Amadeus Lyceum. In de finale moet ook een eigen nummer gespeeld worden. Deelname is gratis en podiumervaring is niet nodig. Jongeren dienen zich vóór 10 november aan te melden via het formulier op www.cultuur19.nl/KLUB19.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn wordt georganiseerd door Via Vinex, Cultuur19, Vocal Arts Academy, Azotod, Theater Vleuterweide en DOENJA Dienstverlening met medewerking van Amadeus Lyceum en Leidsche Rijn College. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht.

Foto’s: Lisanne Lentink

4 gedachten over “Inschrijven Grote Prijs van Leidsche Rijn gestart”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.