Update verbreding de Meernbrug

Dit najaar zal de brug in De Meern worden verbreed en opgeknapt. Vanaf 3 november 2014 starten de werkzaamheden om de Meernbrug in het Hart van De Meern te verbreden. Aan weerszijden wordt de brug met 2,5 meter verbreed voor gebruik door voetgangers. Op de brug zoals die nu is worden 2 rijstroken voor auto’s en aan weerszijden een fietsstrook aangebracht. Na deze aanpassingen heeft het verkeer daarmee meer ruimte en is de situatie overzichtelijker.

Planning
Tussen 3 november 2014 en de jaarwisseling wordt de brug verbreed is hij bruikbaar voor het verkeer. De eerste maanden van 2015 worden gebruikt om de techniek, het bewegingswerk en de elektra, in de brug te vernieuwen.

Afzetting voor verkeer
Voor het aanbrengen van de verbredingen wordt een strook van het huidige brugdek afgezet. Hierna wordt het hekwerk verwijderd en worden de bevestigingen van het nieuwe deel aangebracht. Op de dag dat het brugdekdeel op zijn plek wordt gebracht is de brug een dag afgesloten. Nadere informatie over de datum volgt.

Scheepvaart
Tussen 3 november en 1 april kan de brug niet worden gehesen. Het is in deze periode niet mogelijk de brug te openen voor te hoge schepen. In november en december 2014 zal een ponton onder de brug liggen, in deze maanden kunnen helemaal geen schepen passeren.

Informatieavond
Op dinsdag 7 oktober 2014 bent u van harte welkom om de tekeningen van de brug te bekijken en vragen te stellen. De gemeente houdt van 18.00 uur 20.00 uur een inloopavond in het pand aan de Zandweg 115.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.