Update netwerk busverbindingen Leidsche Rijn

Het netwerk van busverbindingen in Leidsche Rijn zorgt voor een snelle en comfortabele busverbinding van het centrum van Utrecht naar Vleuten en De Meern – en weer terug. De gemeente wil zorgen voor een verdere verbetering van het openbaar vervoer.

Rijnvliet
De vrije busbaan door Rijnvliet sluit in het westen aan op de busbaan door Oudenrijn en in het oosten op de busbaan door Papendorp richting het centrum van Utrecht.
Deze zomer is de busbaan Rijnvliet al in gebruik genomen. Op donderdag 16 oktober heeft Lot van Hooijdonk, wethouder verkeer en mobiliteit, het HOV-knoopppunt Papendorp en de vrije busbaan Rijnvliet officieel geopend. Hiermee is een hoogwaardige busverbinding tussen Leidsche Rijn en Utrecht CS via Papendorp gereed.

Knooppunt Papendorp
Het knooppunt Papendorp, op het Taatsenplein, is hiermee helemaal klaar. Het is een knooppunt geworden waar buslijnen uit stad en regio samenkomen. Bussen uit de regio gaan vanaf de A2 en de A12 via dit knooppunt rijden. Dat geldt ook voor de nieuwe buslijn tussen Nieuwegein, Leidsche Rijn Centrum en Maarssen. Al deze buslijnen komen samen op het HOV-knooppunt Papendorp waardoor de reiziger zijn route kan vervolgen in alle windrichtingen. Reizigers kunnen nu directer – en dus sneller – naar hun bestemming zonder eerst CS aan te doen.

Half Oktober gereed
De gemeente wil de vrije busbanen vanuit Leidsche Rijn verder doortrekken naar Utrecht CS. De delen tussen Papendorp en Utrecht CS zijn nog in de ontwerpfase. Met diverse partijen wordt onderzocht hoe deze delen in te richten. Dit alles zorgt voor een verdere verbetering van de kwaliteit van het openbaar vervoer, zodat reizigers snel en comfortabel op hun bestemming komen én Utrecht beter bereikbaar wordt. Half oktober zijn alle busbanen en -haltes in Papendorp gereed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.