Vergunning aangevraagd voor concept ‘Fun in the Wall’

The Wall in Leidsche Rijn is de laatste jaren vaker in het nieuws gekomen, veelal doordat het winkelcentrum last heeft van leegstand. Ook is de voormalige eigenaar van The Wall op dit moment voortvluchtig. Het prestigeproject is nooit echt een succes geworden.

Het concept Fun in the Wall moet zorgen voor een opleving en bestaat uit drie onderdelen: een bowlingbaan, een restaurant en een kinderspeelparadijs. Het kinderspeelparadijs Jungle Adventure moet ruim 1500m2 beslaan en richt zich met de vele speeltoestellen op kinderen tot 12 jaar. Het restaurant gaat Rodizio Tex-Mex heten, de keuken wordt als een ontdekkingsreis omschreven en gaat Texaanse recepten verenigen met Mexicaanse specialiteiten. De bowlinghal zal 8 banen krijgen voorzien van LED lichteffecten en andere moderne technologieën. Voor dit plan is een vergunning aangevraagd bij de gemeente Utrecht

Fun in the Wall laat weten op 250 bezoekers per dag te rekenen. In de aanvraag wordt benadrukt dat de bewoners van de Vinex-wijk last kunnen krijgen van het uitblijven van goede voorzieningen: “Denk daarbij aan problemen als hangjongeren en wegblijvende huizenkopers of huurders.” Fun in the Wall wil deze mogelijke ontwikkeling voorblijven en denkt een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het uitgaansklimaat in Leidsche Rijn. De vergunningsaanvraag ligt op dit moment ter beoordeling bij de gemeente.

4 gedachten over “Vergunning aangevraagd voor concept ‘Fun in the Wall’”

  1. Een bowlingbaan, restaurant en speelparadijs. Wel een goed initiatief om the wall wat aantrekkelijker te maken. Wat ik me ook afvraag, is of dit, in het kader van boeien & binden, complementaire diensten zijn. Deels wellicht. Als ik ben uitgebowled, kan ik (met een groep) een hapje eten. Voor het restaurant alleen zal ik er echter niet zo snel komen, te afgelegen zou ik zeggen. Voor het speelparadijs alleen ook niet, of ga ik uit eten of bowlen terwijl de kinderen spelen? Mijn vraag zou wel zijn hoeveel verkeer ieder van de onderdelen apart zou trekken, anders is het nog pack&go; uitstappen, 1 activiteit kiezen en weer vertrekken, en dat is nu juist wat we niet willen, de bezoekers moeten zoveel mogelijk door the wall aangetrokken blijven. Mooi initiatief, wat wellicht (nog) aantrekkelijker wordt door het uitbreiden met meerdere indoor activiteiten, denk aan indoor klimhal, skiën, schaatsen, diving, lasergamen, karten (de fabrique zit dan wel 5 km verderop, maar biedt dan niet zo’n alles in 1 oplossing). Wat vinden jullie?

  2. Aardig idee, gaat zeker nieuwe bezoekers trekken. maar mist het gewoon niet wat stijl ? Zo’n blikvanger als ’the wall’ verdient toch meer? Waarom geen Food-Market concept zoals onlangs in Rotterdam is ontwikkeld?
    Het zou leuk zijn als je er naartoe gaat voor iets dat je niet zomaar ergens anders vindt.

  3. Heel zeker zal dit een succes kunnen worden, als eigenaar van Kids eiland weet ik wel zeker dat als mensen het speelparadijs gaan bezoeken men ook de andere winkels zal gaan bezoeken. Ik wens de ondernemers erg veel succes en veel ondernemers plezier en feliciteer de inwoners van Leidsche Rijn met deze aanwinst!

    Koos Grave
    kidseiland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.