11 november Sint Maarten in de wijken

Zet je een lichtje voor je raam op de avond van 11 november? Dat betekent dat kinderen mogen aanbellen en Sint Maartenliedjes zingen. Misschien hebben ze wel een lampion bij zich. Je beloont hen dan met wat lekkers.

Dit Sint Maartenzingen wordt nog steeds in heel veel straten van Utrecht gedaan. Loop ’s avonds tussen 18 en 19.30 uur maar eens door de wijk, dan zie je groepjes kinderen die op pad zijn. In Utrecht wordt het feest van Sint Maarten uitgebreid gevierd. Sint Maarten is immers de schutspatroon van onze stad! www.stmaartenstadutrecht.nl.

Tip de redactie
Bent u op de hoogte van bijvoorbeeld een organisatie die dit jaar iets speciaals op Sint Maarten voor de kinderen organiseert? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje zodat we ook dat evenement  kunnen plaatsen.

12 gedachten over “11 november Sint Maarten in de wijken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].