Leerlingen OBS Pantarijn zamelen apparaten in voor Wecycle

OBS Pantarijn doet vanaf 30 oktober mee met de jaarlijkse inleveractie van Wecycle. Tot 17 november zamelen de leerlingen zo veel mogelijk kleine elektrische apparaten in voor recycling. Wecycle laat de apparaten optimaal recyclen. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Inzamelen voor We CycleDoor mee te doen met de inzamelactie sparen de leerlingen voor een mooi cadeau én een goed doel. Voor elke deelnemende school doneert Wecycle een bedrag aan Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen wiens ouders geen geld hebben voor een feestje op een verjaardagsbox.

Recycling belangrijk
Als apparaten apart worden ingeleverd, kunnen ze heel goed gerecycled worden. Wecycle laat kleine elektrische apparaten voor 80 procent recyclen. Door recyclen blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Recyclen doen we samen met WecycleEducatief programma
OBS Pantarijn en Wecycle hechten veel waarde aan het informeren van kinderen en jongeren over het belang van het inleveren van afgedankte elektrische apparaten. Deze kennis brengen ze in praktijk door deze inzamelactie.
Wecycle biedt scholen gratis educatief materiaal over recycling in de interactieve stad Wecycle City. Ook nieuwsgierig? Bezoek Wecycle City op wecycle.nl/city.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.600 producenten en importeurs.
Meer informatie: wecycle.nl.

4 gedachten over “Leerlingen OBS Pantarijn zamelen apparaten in voor Wecycle”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.