Provincie maakt geluidswal A12 bij Leidsche Rijn mogelijk

De geluidswal langs de A12 bij Leidsche Rijn in Utrecht zal 800 meter worden verlengd. Dit omdat de geluidsoverlast voor de nieuwe wijk Veldhuizen te beperken. Omdat de geluidswal op het grondgebied van de gemeente Woerden zal komen, maar niet in het bestemmingsplan van de gemeente staat, zal de provincie hier een inpassingsplan voor maken.

Bij de bouw van de woonwijk had de gemeente Utrecht al rekening gehouden met de geluidswal, echter is het grondgebied waar deze zou moeten komen van de gemeente Woerden. De gemeente Woerden heeft aangegeven de geluidswal niet mogelijk te willen maken. De provincie lost dit op door het als provinciaal belang aan te merken dat de overlast voor de bewoners van de wijk teruggebracht moet worden.

Door een inpassingsplan te maken (een provinciaal bestemmingsplan) zorgt de provincie ervoor dat de gemeente Utrecht alsnog met de bouw van het geluidsscherm aan de gang kan en de bewoners straks geen overlast meer hebben. De provincie doet dit op verzoek van omwonenden en de gemeente Utrecht.

Het besluit is door Gedeputeerde Staten vastgesteld, die het door hebben gestuurd naar Provinciale Staten. Deze zullen op 8 december 2014 een beslissing nemen over de geluidswal. Naar verwachting zal het inpassingsplan halverwege 2015 vastgesteld worden, waarna gemeente Utrecht de geluidswal kan realiseren.

8 gedachten over “Provincie maakt geluidswal A12 bij Leidsche Rijn mogelijk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven