Restauratie en extra ateliers voor Metaal Kathedraal

De Metaal Kathedraal, ook wel het culturele Mekka van De Meern genoemd, is een aloude metaalfabriek en neogotische kerk wat in 20111 is omgedoopt tot een plek waar kunstenaars hun ateliers hebben en culturele activiteiten gehouden worden.

Restauratie en uitbreiding
Het college geeft een eenmalige subsidie van 200.000 euro om de 10 bestaande ateliers te restaureren en het aantal ateliers uit te breiden tot 22 in totaal waaronder 9 buitenateliers. Hiermee krijgt de creatieve industrie er op korte termijn betaalbare werkruimtes bij. Dat komt ten goede aan de werkgelegenheid in de creatieve sector en de culturele ontwikkeling in Leidsche Rijn.


Advertentie:

Wethouder Jongerius: ‘De ateliers in de Metaal Kathedraal zijn een mooie vorm van cultureel ondernemerschap waarmee de stad een broedplaats rijker is.’

Voor meer informatie bezoek de website: metaalkathedraal.wordpress.com

Lees ook:
Nieuw dak Metaal kathedraal
Mekka goes Vintage en RepairCafe (fotos)
Atelier ruimte te huur aangeboden

3 reacties op “Restauratie en extra ateliers voor Metaal Kathedraal”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *