In gesprek met de winkeliers in Terwijde

Gisteren was de opening van winkelcentrum Terwijde. Onze razende reporter is gisteren op een aantal winkeliers afgestapt en heeft ze gevraagd hoe het op de grote dag van de opening is gegaan.

AH in winkelcentrum TerwijdeAH Terwijde
Het voormalig noodgebouw van Albert Heijn Terwijde stond er maar verlaten bij gisteren. Eindelijk, want hoe trots stond Filiaalmanager Yvette van de Raad daar bij de voordeur van de splinternieuwe Albert Heijn Terwijde. Enkele minuten voordat wethouder Geldof het winkelcentrum officieel opende sprak ik haar. ‘We hebben er lang op moeten wachten. Er is achter de schermen door iedereen keihard gewerkt en we hebben echt naar de verhuizing toegeleefd. De adrenaline stroomde door ons lijf vanochtend vroeg, want vandaag zou het dan eindelijk gebeuren. Wij zijn verhuisd, het is een feit! Een beetje emotioneel was het vandaag dan ook wel. Erg fijn om te zien hoe blij onze klanten en personeel zijn. Al met al was het een mooie dag vandaag.


Advertentie:

De Driehoek in winkelcentrum TerwijdeDe Driehoek Horeca
Het was razend druk bij de nieuwe cafetaria op de hoek. Geen gewone cafetaria, want naast de vertrouwde frietjes kon je daar ook heerlijke Surinaamse broodjes, roti’s en bara’s verkrijgen. De ‘gratis friet halen’ actie was een hit, maar ook na vieren toen de actie allang voorbij was bleef het lekker druk. Voor de kinderen was een speelhoekje ingericht, men kon binnen even bijkomen of opwarmen. Ondertussen werd er hard gewerkt achter de toonbank. Ondanks de drukte nam Raju Roekalea even de tijd om te vertellen hoe de dag was gegaan. ‘Het was een gekkenhuis vandaag. Naast het personeel heeft de familie ook volop meegeholpen. In de keuken, de bediening en zelfs onze neven hebben buiten bij de deur gestaan om de opkomst voor de gratis friet actie in goede banen te leiden. Wij zijn erg tevreden met de opkomst.

Etos in winkelcentrum TerwijdeEtos Terwijde
‘Eerst even een lipgloss op doen voor de foto’ zei Carmelita Bodha van de Etos Terwijde tegen mij toen ik met mijn camera klaarstond. Lipgloss genoeg daar in de nieuwe Etos, dacht ik zo. En wel meer mooie producten keurig gepresenteerd in het ruime assortiment. ‘We hebben zoveel positieve reacties van klanten gekregen vandaag. Mensen vonden het vooral fijn dat er nu een Etos lekker dichtbij huis is. Het was een drukke en erg geslaagde dag!’

Hizi Hair in winkelcentrum TerwijdeHizi hair
Bij Hizi Hair sprak ik met de eigenaresse Nancy Mostaard-Belmer. Een bekend gezicht, want in Parkwijk runt zij ook een filiaal. Tien jaar geleden maakte Nancy daar een start met Hizi Hair en zit zij dus nu al een tijdje in Leidsche Rijn. ‘In Parkwijk begon ik destijds ook in een nieuwe winkelcentrum. Tien jaar later ga ik weer in een nieuwe omgeving samen met andere winkeliers tegelijk de deuren openen. Vond het vandaag toch ook weer erg spannend. Nu zijn we in Parkwijk wel wat drukte gewend, vandaag vonden we hier de opkomst groot. Viel ons op dat we veel ouderen zagen. In Parkwijk zien we een relatief jonger publiek. Het feit dat we personeel goed kunnen combineren met filiaal Parkwijk en we hier op een toplocatie in Terwijde zitten, deed ons besluiten om een tweede Hizi Hair filiaal in Leidsche Rijn te openen. We hopen ook hier flink wat aanloop te hebben.

Bakker Neplenbroek in winkelcentrum TerwijdeBakker Neplenbroek
Winkelcentrum Terwijde heeft een hele bijzondere bakkerij. Bakkerij Neplenbroek is al vijftig jaar een begrip in de regio Utrecht. Een bijzonder familiebedrijf. De nieuwe vestiging in Terwijde is erg sfeervol. Bij binnenkomst valt meteen de lange tafel op waaraan je gezellig een kop koffie kan doen, een praatje kan maken of rustig even de krant kan lezen. Ondertussen wordt er brood en andere lekkernijen gebakken. We spraken eigenaar Marchel Neplenbroek. ‘We willen hier een concept gericht op sfeer en beleving brengen. De bakkerij wordt een plek waar mensen graag samenkomen. Ook lekker ontbijten of lunchen kan aan de grote tafel. De producten worden hier in de winkel meteen gebakken, waardoor alles heerlijk vers is. We hebben veel complimenten mogen ontvangen vandaag. Het was bizar druk, denk dat we ruim 700 klanten mochten verwelkomen.

Ben je zelf ook ondernemer in Winkelcentrum Terwijde en lijkt het je leuk om met een korte interview op onze site te staan? Mail dan naar redactie@regioleidscherijn.nl.

11 reacties op “In gesprek met de winkeliers in Terwijde”

  1. Wat inzetten fijn dat eindelijk het winkelcentrum er nu is . Geweldig de Bakker zo gezellig en goed brood . Ook Kees de boekhandel de weegschaal en een verademing is de Driehoek . Heb daar eten gehaald verrukkelijk . Toch zijn er weer mensen die lopen te zeuren . Het gebak is te weinig soorten, de driehoek duurt te lang . Gun die mensen toch hun start . Ze werken hard maar de routine die moet er nog in komen .bij AH ging er ook van alles mis . Ik heb bewondering als je ziet hoeveel mensen er gelijk op je afkomen . Wees blij eindelijk geen kilometers meer omrijden Beste ondernemers ik en vele met mij zijn super blij met jullie . hoop dat toch alle panden bezet worden en dat we nog heel lang plezier van het centrum mogen hebben Vr gr Wil v B

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *