Bouw fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal kan van start gaan

Er kan gestart worden met de bouw van de fietsbrug over het Rijnkanaal, althans met de voorbereidende werkzaamheden. Dit komt doordat de gemeenteraad afgelopen donderdag 6 november heeft ingestemd met de kredietvrijgave van het budget voor de realisatie van de fietsbrug maar ook voor de bouw van een school waarover het fietspad loopt.

2014-03-06_fietsbrug1Wethouder van Hooijdonk over de fietsbrug
Ik ben erg blij dat de gemeenteraad akkoord is met geld voor de bouw van de fietsbrug, de school en de aanlanding. We kunnen nu echt beginnen. Ik herhaal maar even wat ik in een eerdere nieuwsbrief opmerkte: de brug wordt een erg belangrijke schakel in het fietsnetwerk van onze stad. De maquette van de brug heb ik op mijn kamer in ons nieuwe stadskantoor staan. Ik weet zeker dat niet alleen ikzelf maar iedereen die heeft meegewerkt aan de planfase enorm trots is op het resultaat.

Planning
Om ervoor te zorgen dat de aannemers zo snel mogelijk aan de slag kunnen, maakt de gemeente de grond eerst bouwrijp. De gymzaal wordt afgebroken en de bomen in het Victor Hugoplantsoen worden geveld. Dit gebeurt in december. De start van de bouw is gepland voor de eerste helft van 2015.

2014-03-06_fietsbrug2Ontwerpbesluit omgevingsvergunning
Voor de realisatie van de fietsbrug is een omgevingsvergunning aangevraagd. Het ontwerpbesluit ligt vanaf 4 november zes weken ter inzage op het stadskantoor.

Meer informatie
Voor meer informatie over de fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal bezoekt u de gemeente website.
Het definitief ontwerp is ook online in te zien.

Locatie waar de de fietsbrug gebouwd zal worden:
[mappress mapid=”125″]

8 gedachten over “Bouw fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal kan van start gaan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.