Deelnemers voorrondes Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend!

14 november 2014 13:52  Redactie  Reageer

De inschrijvingen zijn gesloten en de deelnemers aan de tweede editie van de Grote Prijs van Leidsche Rijn zijn bekend. De GPvLR is een bandwedstrijd voor jongeren tussen 12 en 19 jaar uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. In twee voorrondes wordt gestreden om een plek in de finale op 19 december in Poppodium Azotod. Er zijn prachtige bandprijzen te winnen.

Maar liefst dertien bands meldden zich aan om mee te doen. Opvallend is de mix van bands die al langere tijd bestaan en bands die nog maar zeer recent zijn opgericht. In de voorrondes nemen de volgende bands het tegen elkaar op:

Artifact
Between The Jars
Blue stars
By Thursday
Leg Out
Music Mixxx
Popnummer
Reveiled
The Rivals
Spring in ’t Veldje
Still Waters Run Deep
T4
The Wakeup

By Thursday is opgericht in september 2014 en bestaat uit Amy (16), Laura (15) en Sydney (15):
Individueel zijn we al heel lang bezig met muziek. We spelen of zingen dagelijks en op school hebben we ook muzieklessen waarin we actief bezig zijn. Aan het begin van ons schooljaar moesten we met muziek een band oprichten en omdat we ook al vriendinnen waren hebben we met z’n drieën deze band opgericht. We hebben nog niet zo veel ervaring met optredens, we hebben een keer opgetreden met een theater-muziekavond van school.

Between The Jars is voortgekomen uit Five in a Million, de band die vorig jaar al hoge ogen gooide. Dit jaar zullen de heren in een iets andere bezetting laten zien waartoe zij in staat zijn. 
Met de band Five in a Million hebben wij vorig jaar erg van onze deelname genoten en daarvan willen wij ons ook dit jaar niet weerhouden! Ons streven is om zo veel mogelijk op te treden om Between The Jars meer naamsbekendheid te geven, De Grote Prijs van Leische Rijn kan ons een goed podium bieden om dat te verwezenlijken. In de finale vorig jaar vielen wij helaas niet in de prijzen, maar we hebben gezien wat de finale voor Seven to Eleven heeft opgeleverd en dat motiveert ons om er dit jaar weer voor te gaan!

Opvallende nieuwkomer The Wakeup komt met een bijzondere aanpak. Ze combineren een gebruikelijke bandbezetting met backing track.
Wij als band zijn erop tegen om ‘oude’ rockmuziek te spelen, met alleen gebruik van gitaren, drums en bas. Wij hebben een moderne sound door de backing tracks en het gebruik van gitaareffecten. We willen graag aan mensen laten zien wat we kunnen en ons meten met andere bands.

De voorrondes vinden plaats op 20 nov (Leidsche Rijn College) en 27 nov (Theater Vleuterweide) van 19.00 uur tot 22.00 uur. De indeling van de bands wordt bekend gemaakt via www.cultuur19.nl/KLUB19 en www.facebook.com/KLUB19. Per voorronde kunnen de bands naast een juryprijs ook een publieksprijs winnen. De winnaar van de publieksprijs gaat net als de winnaar van de juryprijs door naar de finale op vrijdag 20 december in Azotod.

De GPvLR is een initiatief van jongerenproject KLUB19, waaraan diverse culturele wijkorganisaties verbonden zijn (Cultuur19, Via Vinex, DOENJA Dienstverlening, Azotod en Theater Vleuterweide) in samenwerking met Leidsche Rijn College en Amadeus Lyceum. Met de Grote Prijs van Leidsche Rijn geven zij een gezamenlijke impuls aan de beginnende bandcultuur van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl/KLUB19.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website