Eerste finalisten Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend!

25 november 2014 11:24  Redactie  1 reactie

Afgelopen donderdag vond in het Leidsche Rijn College de eerste voorronde van de Grote Prijs van Leidsche Rijn plaats. Deze bandwedstrijd voor jongeren biedt jong talent de kans podiumervaring op te doen en zich te presenteren aan een publiek. Er zijn prachtige bandprijzen te winnen.

Foto: Lisanne Lentink
Foto: Lisanne Lentink

In de eerste voorronde streden zes bands voor de felbegeerde plek in de finale op 19 december in Azotod. Uiteindelijk wist Blue Stars de juryprijs in de wacht te slepen.
De jury prees Blue Stars om hun goede samenspel. “Ze wisten goed te luisteren naar elkaar en dat merk je onmiddellijk. De muzikanten hebben hun creatieve kant laten zien door twee eigen nummers te spelen. We hoorden veel potentie.” De publieksprijs ging naar The Wakeup.

In de tweede voorronde die donderdag 27 november wordt gehouden in Theater Vleuterweide spelen maar liefst zeven bands, waronder de band Artifact. Deze band valt onder andere op door de keuze voor een progrock repertoire. “We willen vooral het publiek hier iets nieuws brengen: muziek die je meeneemt op een avontuur, niet de standaard popnummers die je al vaak genoeg hoort.” De tweede voorronde begint om 19.00 uur.

Foto: Lisanne Lentink
Foto: Lisanne Lentink

De GPvLR is een initiatief van jongerenproject KLUB19, waaraan diverse culturele wijkorganisaties verbonden zijn (Cultuur19, Via Vinex, DOENJA Dienstverlening, Azotod en Theater Vleuterweide) in samenwerking met Leidsche Rijn College en Amadeus Lyceum. Met de Grote Prijs van Leidsche Rijn geven zij een gezamenlijke impuls aan de beginnende bandcultuur van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl/KLUB19.

Lees ook:
Deelnemers voorrondes Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend!
Inschrijven Grote Prijs van Leidsche Rijn gestartAdvertenties:


1 reactie


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website