Maximapark plattegrond/kaart

Betere verlichting in Maximapark

Binnenkort kunnen de bewoners van Vleuten en De Meern ook via een verlichte route naar parkrestaurant Anafora in het Maximapark lopen. Deze week start namelijk de gemeente met het aanleggen van openbare verlichting op een aantal punten in Het Máximapark. Aanleiding hiervoor is de in 2013 aangenomen motie ‘Licht in de duisternis’. Hierin werd het college gevraagd de verlichting naar parkrestaurant Anafora vanaf de zijde Europaweg (west zijde van het Maximapark) te verbeteren.

  • Vanaf het fietspad aan de Europaweg kunnen bezoekers de Heukelumseboslaan op. Dit is de woonweg parallel aan Het Lint welke reeds is aangelegd. Deze weg wordt verlicht. Daar waar het pad de Vikingrijn gaat volgen richting de Japanse brug is een extra doorsteekje naar Het Lint gemaakt. Het pad langs het water wordt op een sociaal veilige manier verlicht.
  • De omgeving van Anafora tot aan de Uilenboslaan enerzijds en tot aan de verlichting op het pad richting Alendorperweg anderzijds wordt voorzien van extra verlichting, waar nodig.
  • In week 49 wordt de ondergrondse infra (kabel) aangebracht vanaf Europaweg naar Anafora. Wanneer de lichtmasten geplaatst worden, is nu nog niet bekend. De speciale lichtmasten hebben een lange levertijd.
  • Vooruitlopend op de bouw van de woningen aan het Lint, wordt de openbare verlichting voor de bouwlocaties aangelegd. Het gaat hier met name om de locatie ParkZuid, Burgemeester Middelweerdbaan. De planning is om dit vanaf de volgende winterperiode in 2015 te doen.

Extra verlichting op twee andere punten
Op nog twee andere punten in het Máximapark is extra verlichting noodzakelijk. Deze wordt in week 49 aangelegd:

  • Parkzichtlaan, de oversteek ter plaatse van de uitgang van UVV
  • De oversteek op de Burgemeester Middelweerdbaan tussen de Esdoornlaan en de hout brug

[mappress mapid=”126″]

3 gedachten over “Betere verlichting in Maximapark”

  1. Het zou fijn zijn als ook aan beide kanten van het zebrapad aan de Utrechtse weg naast het lint en intratuin ook verlicht word.
    Je ziet namelijk niks als automobilist in het donker als er een fietser/hardloper zonder licht aan komt rijden/rennen.

  2. Graag ook verlichting vanaf de Griendhoeve in de Tol naar de fietsbrug bij sportclub Desto. Over een afstand van circa 200 meter is het hier aarde donker. Hier fietsen veel kinderen ivm de sportclub Desto die aan de andere kant van de fietsbrug ligt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.