Verwijderen van 99 bomen langs de Europaweg

De gemeente Utrecht heeft een vergunning aangevraagd om 99 bomen langs de Europaweg in Vleuten te verwijderen. Het zou gaan om populieren, wilgen en een aantal andere soorten.

Streetview Google Maps
Streetview Google Maps
De bomen zijn tussen de 40 en 45 jaar oud en zijn in slechte conditie en aan het einde van hun levensduur. Daarnaast blijkt uit inspectie dat een aantal wilgen ziek zijn (watermerkziekte) en zorgen de wortelen van de bomen voor scheuren in het fietspad wat weer tot gevaarlijk situaties kan leiden. Ook ontvangt de gemeente regelmatig klachten van bewoners en gebruikers van de sportvelden dat de bomen licht wegnemen en voor overlast zorgen door vallende takken.

Onderhoud
Aangezien de gemeente in 2015 onderhoud gaat plegen aan de weg en het fietspad willen zij deze werkzaamheden combineren waardoor de overlast beperkt blijft. Men wil de weg en een deel van het fietspad opnieuw asfalteren. Tussen oktober 2015 en maart 2016 is de gemeente voornemens om nieuwe bomen te planten

Kaart
Wilt u weten om welke bomen het gaat, bekijk dan de kaart (PDF).

4 gedachten over “Verwijderen van 99 bomen langs de Europaweg”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven