Lina gaat Pantarijn vertegenwoordigen in de voorleeswedstrijd

3 december 2014 15:22  Redactie  Reageer

Afgelopen donderdag heeft op de openbare basisschool Pantarijn in De Meern de eerste ronde van ‘de nationale voorleeswedstrijd’ plaatsgevonden. De Nationale Voorleeswedstrijd is een landelijk leesbevorderingsproject voor leerlingen uit groep 7 en 8. Kinderen kiezen hun favoriete fragment en strijden om voorleeskampioen van de school te worden, van de stad, van de provincie en … misschien wel van het hele land!

Lina vertegenwoordigd Pantarijn met voorleeswedstrijdMaar liefst 11 kandidaten toonden hun voorleeskwaliteiten aan het publiek. Een echte jury heeft het uiteindelijke besluit genomen. Lina uit groep 7 (zie foto) is de winnaar geworden. ‘Ik had het nooit verwacht en ben heel blij’, aldus Lina. Inmiddels pronkt haar foto in de centrale hal van de school. In januari vindt de tweede ronde plaats. Dan mag Lina haar boek voorlezen in bibliotheek Vleuterweide

Leesonderwijs hoog in het vaandel
Op de Pantarijn staat de bevordering van het leesonderwijs hoog in het vaandel. Lezen zorgt immers voor een stevige basis voor veel andere vakgebieden. Al een aantal jaren beschikt de school over een eigen professionele bibliotheek. De grote keuze aan boeken zorgt ervoor dat kinderen veel plezier beleven aan het lezen.

Lees ook:
VoorleesExpress Utrecht zoekt vrijwilligers in Leidsche Rijn!

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website